آمریکا برای کمک به خروج تعدادی از دیپلماتهای شاغل در سفارتش در کابل، سه هزار نیروهای نظامی به فرودگاه بینالمللی حامد کرزی اعزام می کند. این تعداد نیرو حداکثر تا فردا در فرودگاه مستقر خواهند شد. اقدام آمریکا در میانه خروج نیروی نظامیاش از افغانستان پس از حضور دو دهه در آن کشور و پیروزیهای طالبان در تسخیر شهرهای آن کشور رخ میدهد.
با تسلیم شدن نیروهای امنیتی و نظامی دولتی افغانستان در هفتههای جاری در برابر تسلط طالبان بر مراکز استانها، وزارت خارجه آمریکا این خبر را در چارچوب حفاظت از جان پرسنلش اعلام کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، روز پنجشنبه گفت: «ما با توجه به وضعیت امنیتی در حال تغییر، حضور غیرنظامی خود را در کابل کاهش میدهیم. ما انتظار داریم در هفتههای آینده از حضور کلیدی دیپلماتیک در افغانستان کاسته شود. به منظور تسهیل این کاهش نیرو، پنتاگون موقتا پرسنل بیشتری را در فرودگاه بین المللی حامد کرزی مستقر می کند. وزیر امور خارجه بلینکن، به همراه وزیر دفاع آستین، در این زمینه با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان برای هماهنگی در اجرای این کاهش گفتگو کردند. بگذارید در این مورد کاملاً واضح صحبت کنم، سفارت همچنان باز است و ما قصد داریم به کار دیپلماتیک خود در افغانستان ادامه دهیم.»
جان کربی، سخنگوی پنتاگون، در تشریح اعزام نیروی نظامی گفت دو گردان تفنگدار و یک گردان نیروی ارتش به فرودگاه کابل اعزام خواهد شد.
آقای کربی گفت: «این سه گردان در مجموع شامل تقریبا سه هزار نیرو می شود و این تعداد به نیروهایی که هم اکنون همچنان در کابل هستند ملحق می شوند. همانگونه که می دانید ما در میانه خروج نیروهایمان هستیم. ما هنوز حدود ششصد و پنجاه نیرو در کابل داریم.»
دیروز وزیران خارجه و دفاع آمریکا با رئیس جمهوری افغانستان گفتگو کردند. بنا بر بیانیه مطبوعاتی پنتاگون، این دو مقام آمریکایی همچنان به پایبندی دولت پرزیدنت بایدن در ارائه کمک به دولت افغانستان تاکید کردند. در همین حال یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا خبرهای مبنی بر درخواست واشنگتن از اشرف غنی برای استعفا را رد کرد.
در گفتگوی دیروز آقای بلینکن با همتایان کانادایی و آلمانی خود و نیز دبیر کل ناتو، بر ادامه همکاری نظامی و سیاسی دولت پرزیدنت بایدن با دولت کابل تاکید شد.
آقای بلینکن همچنین دیروز با وزیر خارجه قطر، که میزبان گفتگوهای دولت افغانستان با گروه طالبان بود گفتگو کرد.
1/2 After two days of intense consultations & discussions with the Afghan negotiating teams, Qatar, as chair, issued a Chairman's Statement on behalf of regional and international stakeholders. pic.twitter.com/qfMRTjRg4d
— U.S. Special Representative Zalmay Khalilzad (@US4AfghanPeace) August 13, 2021
وزارت خارجه قطر به عنوان میزبان در پایان این گفتگوها که نتیجه ملموسی نداشت، بیانیه ای منتشر کرد که به گفته زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور افغانستان از سوی جامعه جهانی است.
در بخشهایی از آن که مخاطب اصلی اش گروه طالبان است آمده: ما خواستار توقف فوری حملات علیه شهرها، خواستار حل و فصل سیاسی هستیم و هشدار می دهیم که دولتی که با زور تحمیل شود یک دولت منزوی خواهد بود.