سناى آمريكا با اکثریت آرا یک طرح قانونی را تصويب كرد كه هدف آن مقابله با رقبای جهانی، به ويژه چين، از طریق افزایش تولید نيمههادیها، توسعه هوش مصنوعى، و ساير فنآوریها است.
محور اصلى اين طرح ٢۵٠ میلیارد دلاری که روز سه شنبه ۱۸ خرداد تصويب شد، اختصاص اضطرارى ۵٠ ميليارد دلار به وزارت بازرگانى آمریکا براى افزایش توليد نيمه هادی ها از طريق تحقيق و برنامه های تشويقى است که پیشتر توسط کنگره تصویب شده است.
جو بايدن، رئیس جمهوری آمریکا، تصويب اين طرح قانونی در سنا را ستود.
طرفداران این مصوبه سنا میگویند این بزرگترین سرمایهگذاری آمریکا در تحقیقات علمی طی دهههای اخیر است.
چاك شومر، رهبر اكثريت دموكرات سنا، گفت اگر آمریکا میخواهد كارگران و شركت هاى آمريكايى در جهان پیشتاز باشند بايد در زمينه تحقيقات بنيادى و نوآورى سرمايه گذارى کند. شومر افزود: «اين لايحه می تواند نقطه عطف اصلى رهبرى آمريكا در قرن بيست و يكم باشد. به همين دليل اين قانون به عنوان يكى از مهمترين دستاوردهاى فراحزبى سنا در سال های اخير محسوب خواهد شد.»
ميچ مکكانل، رهبر اقليت سنا، هم گفت اين طرح قانونی كامل نيست؛ چون «همه اصلاحيههاى مد نظر جمهوريخواهان را شامل نشده است.» او با اين حال از این طرح حمايت كرد و گفت: «ناگفته پیدا است كه تصويب نهايى اين قانون نمیتواند حرف آخر ما در مورد رقابت چين با ما باشد و قطعا حرف آخر من هم نيست.»
تصويب اين طرح قانونی با ۶۸ راى موافق در برابر ٣٢ راى مخالف نشان می دهد مقابله اقتصادى آمریکا با چين موضوعى است كه هر دو حزب در كنگره بر سر آن اتفاق نظر دارند.
تصويب اين طرح قانونی در حالى است كه سهم توليد آمریکا از نيمه هادی ها در جهان به تدريج از ٣٧ در صد در سال ١٩٩٠ به ١٢ درصد در سال های اخیر كاهش يافته و كمبود تولید تراشهها، آسيب پذيری آمریکا در زنجيره تأمين و عرضه آن را آشكار كرده است.
در طرحی که سنا تصویب کرده، اقدامات ديگر در مورد نگرانیهای امنيت ملى و تحريم هاى اجبارى عليه پولشويى و يا حملات سايبرى و سرقت مالكيت معنوى توسط چين نیز گنجانده شده است.
وزارت خارجه چين در واكنش به تصویب این طرح قانونی گفت که ايالات متحده، چين را به عنوان یک «دشمن خيالى» میبيند.