وزیر خارجه ایالات متحده بار دیگر تاکید کرد که «اقتدارگرایی فزاینده و محدود کردن سیستماتیک آزادیها» در چین با ماهیت و معیارهای حقوق بشر در جهان مغایرت دارد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در یک توئیت با اشاره به این که جمهوری خلق چین زمانی که به سازمان ملل پیوست، متعهد شد که به حقوق بشر و آزادی های بنیادین انسانها احترام بگذارد، نوشت: «با این حال، اقتدارگرایی فزاینده آنها و محدود کردن سیستماتیک آزادیها در چین با ماهیت این معیار نظام بینالمللی مغایرت دارد.»
When the PRC joined the @UN, they committed to respecting human rights and fundamental freedoms. Yet their increasing authoritarianism and systemic curtailing of freedoms within China go against the very nature of this standard of international order. https://t.co/V6AHV7qve6
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) November 4, 2020
وزارت خارجه آمریکا نیز با انتشار بیانیهای با اشاره به این که بر اساس اعلامیه بین المللی حقوق بشر همه انسانها از آزادیهای اساسی و حقوق بشر برخوردارند و دولتها موظفند از آنها محافظت کنند، گفته است: «دولت جمهوری خلق چین، با پیروی از یک ایدئولوژی تمامیتخواه و تحت حاکمیت مطلق حزب کمونیست چین، ضمن محروم کردن شهروندان از حقوقشان در مقیاسی گسترده، آزادیها را به طور سیستماتیک و به عنوان راهی برای حفظ قدرت محدود میکند.»
در این بیانیه همچنین با بیان این که مردم چین نمیتوانند به دین یا عقیده دلخواه خود را عمل کنند و یا بدون ترس از آزار و اذیت، دستگیری، و یا مجازات، عقاید خود را صریحاً ابراز کنند یا به گروههای مورد نظرشان بپیوندند، به «بازداشتهای خودسرانه» اعضای گروههای اقلیت، شکنجه، سقط جنین یا عقیمسازی اجباری، و کار اجباری تحت حمایت دولت علیه این گروههای اجتماعی اشاره کرده است.
پیش از این نیز آمریکا از انتخاب دوباره کشورهای ناقض حقوق بشر از جمله چین، روسیه، و ونزوئلا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انتقاد کرده بود.
وزیر خارجه ایالات متحده در بیانیهای که عصر سهشنبه ۲۲ مهر منتشر شد، به تصمیم دو سال پیش پرزیدنت ترامپ برای خروج از این شورا اشاره کرد، و گفت: «این انتخابها فقط درست بودن تصمیم ایالات متحده در خروج [از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد] و استفاده از سایر عرصهها و فرصتها برای پاسداری و ترویج حقوق بشر جهانی را بیش از پیش تأیید میکند.»