وزارت بهداشت ایران از ۱۹ مرداد تا ۲۰ مرداد، ۵۳۶ مورد جدید فوت ناشی از ابتلا به کرونا را ثبت کرد. همچنین با ابتلای ۴۲ هزار و ۵۴۱ مبتلای جدید در ۲۴ ساعت، رکورد جدیدی در آمار رسمی ایران به ثبت رسید.
وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی ارائه نمیدهد و بسیاری معتقدند آمار واقعی به مراتب بالاتر از آن چیزی است که اعلام میشود.
علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا تهران، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت زمانی که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی به ایران آمدند از آنها «خواستیم در رسانهها از نظام سلامت ایران تعریف کنند» و «آمار مرگ و میر را از این سازمان پنهان کردیم.»
آقای زالی همچنین افزود: «کمکهای جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم در حالی که اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشتیم.»
رئیس ستاد مقابله با کرونا تهران همچنین گفت دلیل عدم اجازه خرید واکسن این بود که «خیال میکردند گران است.» او تأکید کرد که ذخیره واکسن کشور تنها برای پنج روز کافی است.
- خامنهای خواستار افزایش واردات واکسن شد، جهانپور از ۴۰ میلیون دز واکسن وارداتی خبر داد
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در پیامی تلویزیونی وضعیت شیوع کرونا را «مسأله اول و فوری» کشور خواند و خواستار افزایش واردات واکسن شد.
وی همچنین از نیروهای مسلح خواست تا برای کمک به مردم وارد میدان شوند.
این در حالی است که بسیاری معتقدند دستور رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی از دلایل عمده کندی واکسیناسیون و بالا رفتن آمار ابتلا و مرگ در این کشور است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران، در توییتی نوشت طی ماههای آتی ۱۲۰ میلیون دز واکسن وارد برنامه واکسیناسیون عمومی خواهد شد.
آقای جهانپور گفت در صورت «خوشقولی طرفهای خارجی» ۴۰ میلیون دز واکسن وارداتی تا پایان تابستان و ابتدای پاییز وارد کشور خواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران همچنین گفته است که منعی برای واردات واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی، در صورتی که در خود این کشورها تولید نشده باشند، وجود ندارد.
- درخواست کمک کاربران شبکههای اجتماعی از نهادهای بینالمللی
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران نسبت به «فرو ریختن سیستم درمان» هشدار داد. امیرعلی سوادکوهی میگوید وسط اورژانس برخی از بیمارستانهای خصوصی بیمار خوابیده است.
به گفته آقای سوادکوهی، بیمارانی با میزان اکسیژن ۵۰درصد در بخش بستری شدهاند و به دلیل فقدان امکانات فوت میکنند.
رئیس انجمن مراقبتهای ویژه ایران، وضعیت آیسییوها را «فاجعه» خواند.
استفاده از تمامی ظرفیتهای بیمارستانها برای رسیدگی به مبتلایان به ویروس کرونا، دیگر بیماران را نیز دچار مشکل کرده است.
در شبکههای اجتماعی، کاربران ایرانی با به اشتراک گذاشتن وضعیت بیمارستانها در سراسر کشور به زبان انگلیسی و با استفاده از هشتگ #sosiran سعی میکنند توجه نهادهای بینالمللی از جمله سازمان بهداشت جهانی را به وضعیت شیوع کرونا در ایران جلب کنند.
- فراخوان به تاکسیونهای مشهد برای جابهجایی اموات
رئیس سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد از فراخوان به تاکسیونهای مشهد برای جابهجایی اموات از طریق ارسال پیامک خبر داد. احمد محبی گفت به دلیل افزایش تعداد فوتیها سازمان فردوسها دچار کمبود آمبولانس شده است.
پیشتر محمدرضا هاشمی، فرماندار مشهد، از کمبود تابوت و آمبولانس در این شهر خبر داده بود، اما کمی بعد این موضوع را تکذیب کرد.
در همین حال، نمایندگان مشهد به ابراهیم رئیسی نامه نوشتند و خواستار اعمال «ممنوعیت قانونی و فیزیکی» سفر به این شهر شدند.
وزیر بهداشت ایران میگوید این وزارتخانه در مورد ممنوعیت سفر به مشهد اختیارات محدودی دارد و تنها پیشنهاد ارائه میدهد.
حسین مهدوی دامغانی، مدیرعامل سازمان فردوسهای شهرداری مشهد میگوید آمار روزانه مرگ و میر در مشهد «سه رقمی» شده است.
- افزایش چهار برابری مراجعه به بیمارستانها در خوزستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، از مراجعه هفت هزار و ۸۰۰ بیمار مشکوک به کرونا به بیمارستانهای خورستان در خبر داد گفت این میزان نسبت به سه هفته قبل، چهار برابر شده است.
فرهاد ابول نژادیان همچنین افزود که در استان خوزستان، تمامی ۴۵۰ تخت آی سی یو نیز در اشغال بیماران مبتلا به کرونا قرار دارد.
- بستری شدن در محوطه بیمارستانها در گیلان
معاون علوم پزشکی گیلان در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» گفت استان گیلان روزی ۱۰ تا ۱۲ هزار مبتلای جدید ثبت میکند. انوش دهنادی مقدم «سهل انگاری» در رعایت پروتکلها را دلیل تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی دانست.
یک عضو مجمع نمایندگان استان گیلان گفت شب گذشته بیشترین موارد فوت ناشی از کرونا در گیلان ثبت شد.
کاظم دلخوش افزود که به دلیل کمبود تخت در بیمارستان ها، بیماران را در خیابانها و حیاط بیمارستانها بستری می کنند و دارو و تجهیزات هم وجود ندارد.
- درخواست برای قرنطینه فوری اصفهان
در اصفهان نیز وضعیت «فوق بحرانی» توصیف میشود. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، آنجا را «کارخانه بیماریزایی» توصیف کرده و خواستار قرنطینه کامل و فوری شهر شده است.
آرش نجیمی، در گفتگو با «ایسنا» گفت تمامی رکوردهای ثبت شده در موج قبلی کرونا شکسته شد و در شبانهروز گذشته ، شمار کل بیماران بستری در بیمارستانهای استان اصفهان برای نخستین بار از ۳ هزار نفر عبور کرد.