لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۷

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ایران همکاری سریع داشته باشد و به پرسش‌های آژانس پاسخ دهد


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان کنفرانس خبری روز دوشنبه
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان کنفرانس خبری روز دوشنبه

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌گوید که تمدید نظارت آژانس بر فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران دشوارتر شده است و ایران باید هرچه سریعتر پاسخ ابهامات موجود را بدهد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در جریان جلسه دوره‌ای شورای حکام در روز دوشنبه ۱۷ خرداد، تأکید کرد که ایران ملزم به روشن کردن منشأ یک سری ابهامات در خصوص فعالیت‌های گذشته خود است. او از ایران خواست بدون اتلاف وقت، اطلاعات، اسناد، و مدارک را در اختیار آژانس بگذارد و پاسخ پرسش‌های آژآنس را بدهد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از جلسه شورای حکام در کنفرانس خبری گفت: «انتظارات من برآورده نشدند. در ابتدا من خیلی روشن گفتم که انتظار دارم در روشن شدن تمامی این مسائل پیشرفت کنیم. اما چنین نشد.»

رافائل گروسی در گزارش خود با شورای حکام گفته است که بازرسان آژانس چهار محل را شناسایی کرده‌اند که در آنها آثار مواد هسته‌ای پیدا شده است و ایران قبلاً این سایت‌ها را به اطلاع آژانس نرسانده بود. به گفته او، در سه ماهه گذشته ایران هیچ اطلاعاتی در مورد یکی از سایت‌ها نداده، پرسش‌ها در مورد دو سایت دیگر را نادیده گرفته، و نوشته‌ای که در خصوص سایت چهارم ارائه شده فاقد سندیت است. او گفت این امر بر خلاف ادعای تعاملی است که علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در نامه خود آورده است.

مدیر کل آژانس افزود: «صرف گفتن آماده بودن ما را به نتیجه نمی‌رساند. تعامل، زمینه روشن کردن علت تمامی مواردی است که ما کشف کرده‌ایم. امیدوارم این اظهارات با حسن‌نیت اجرا شوند.»

او در پاسخ به پرسشی در کنفرانس خبری در مورد احتمال تمدید تفاهم فنی برای ادامه نظارت فعالیت‌های ایران، گفت چنین تمدیدی به مرور زمان دشوارتر می‌شود. مدیرکل آژانس گفت وظیفه او نیست که به شورای حکام بگوید چه عکس العملی نسبت به همکاری نکردن ایران نشان دهد.

بریتانیا، فرانسه، و آلمان پیش‌نویس قطعنامه توبیخی را با حمایت آمریکا تهیه کرده بودند؛ اما به دلیل قولی که ایران برای همکاری داد، آن را به رأی نگذاشتند.

XS
SM
MD
LG