مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا در پستی در شبکه «ایکس» نوشته است که در روز پانزدهم بهمن ماه، درخواست اقامت دائم اسحاق قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی رد شده است.
آقای میلر در ادامه با تاکید بر اینکه «رژیم ایران» دست به «اقدامات تروریستی» و «نقض سیستماتیک حقوق بشر» زده است نوشت: «ما در کنار مردم ایران هستیم.»
چندی پیش بر اساس مستنداتی که در دسترس عموم قرار دارد، رأی یک دادگاه فدرال در کانادا به نفع فرزند محمدباقر قالیباف، در فضای مجازی پخش شد که نشان میداد «راه دریافت ویزای کانادا برای او هموار» شده است.
بنا بر این مستندات، تلاش اسحاق قالیباف برای اخذ ویزای «پی آر» یا اقامت دائم در کانادا از پنج سال پیش، در زمستان ۱۳۹۷ آغاز شد و پرونده او به دلیل «بررسیهای امنیتی بالا» در این کشور به درازا کشید.
با توجه به طولانی شدن بررسیها در این پرونده، اسحاق قالیباف با استخدام یک وکیل کانادایی علیه وزیران مهاجرت و امنیت عمومی کانادا شکایتی را تنظیم کرد و بر اساس حکم دادگاه در آبان سال جاری، وزارت مهاجرت کانادا موظف شد «ظرف مدت ۶۰ روز» به درخواست ویزای مهاجرتی فرزند رئیس مجلس شورای اسلامی پاسخ دهد.
در واکنش به خبر مهاجرت اسحاق قالیباف به کانادا، جلیل محبی، عضو هیأت علمی مرکز پژوهشهای مجلس در یک مصاحبه ویديویی که چند روز پیش منتشر شد گفت: «پسر قالیباف تهران است و تهران زندگی میکند. ویزای اقامت برای کاهش هفتبرابری هزینهٔ تحصیل بود. اسحاق قصد داشت برای تحصیل دکترا به خارج کشور برود، نه برای زندگی.»
او همچنین افشای این قضیه را «صحنهآرایی سیاسی» دانسته و گفته است: «نقشه کشیدهاند [حمید] رسایی را جانشین قالیباف کنند.»
مهاجرت فرزندان مقامات جمهوری اسلامی که به «آقازادهها» شهرت دارند، به کشورهای پیشرفته و سبک زندگی غربی آنها همزمان با بهرهمندی از رانت والدینشان، بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.
در این حال، مقامات جمهوری اسلامی در مواردی از این موضوع برای حذف یکدیگر از رقابتهای سیاسی درون حاکمیتی استفاده کردهاند.
یکی از این موارد، تحصیل و زندگی فرزندان علی لاریجانی بود که در برخی گزارشها به عنوان یکی از دلایل رد صلاحیت رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ عنوان شد که استعفای برادرش صادق لاریجانی از شورای نگهبان را به دنبال داشت.
نام قالیباف در اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز با سفر خانوادهاش به ترکیه برای خرید «سیسمونی» نوزاد برای دخترش سوژه شبکههای اجتماعی شد و در توییتر بسیاری از کاربران از جمله شماری از روزنامهنگاران با به کار بردن هشتگهای «سیسمونی گیت»، «سفره انقلاب» و «سیسمونی قالیباف» به رویکردهای دوگانه مقامات جمهوری اسلامی در زندگی وابستگان به خودشان و مردم ایران واکنش نشان دادند.
محمدباقر قالیباف که خود را مدیری« جهادی و انقلابی» میداند و داعیه «ساده زیستی» دارد، به این اخبار واکنشی نشان نداده و تنها به عذرخواهی اینستاگرامی پسرش اکتفا کرد.