انجمن جهانی قلم در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد که در کنگره بینالمللی انجمنهای قلم که بین روزهای سوم تا ششم مهرماه برگزار میشود، یک صندلی خالی به یاد نرگس محمدی؛ نویسنده، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل که در اوین زندانی است، قرار خواهد داد.
این انجمن و مراکز وابسته به آن از جمله در آمریکا، کانادا، سوئد، هلند، ملبورن و دانمارک همچنین حکم ۱۵ ماه حبس اضافه نرگس محمدی را که مجموع حبس او را به ۱۲ سال و سه ماه میکشاند محکوم کردهاند.
انجمن جهانی قلم خواستار لغو تمامی احکام تلافیجویانه علیه خانم محمدی و آزادی فوری و بدون قید و شرط او شد.
امضاءکنندگان در این بیانیه نسبت به وخامت وضعیت سلامتی نرگس محمدی ابراز نگرانی و تأکید کردهاند که مقامات جمهوری اسلامی باید دسترسی بی قید و شرط او به مراقبتهای پزشکی را تا زمان آزادی تضمین کنند.
این انجمن در تابستان سال گذشته نیز «حکم تلافیجویانه اضافی» یک ساله نرگس محمدی را به شدت محکوم کرد.
در آن زمان، رومانا کاچیولی، مدیر اجرایی انجمن جهانی قلم، درباره این حکم گفته بود: «نرگس محمدی بار دیگر در پی یک محاکمه ساختگی به انتقام انتقاد از رژیم و دفاع بیامان از حقوق بشر محکوم شد. دفاع از حقوق بشر جرم نیست، اما نقض این حقوق جرم است.»
همزمان، علی و کیانا فرزندان نرگس محمدی در پیامی در اینستاگرام گفتهاند: «در شرایطی که رئیس دولت جمهوری اسلامی آزادانه به نیویورک سفر میکند، مادر ما به خاطر دفاع از حقوق بشر در زندان است.»
بر اساس گزارشها، قرار است مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، روز یکشنبه اول مهر برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و سخنرانی سالانه در این اجلاس به نیویورک برود.
فرزندان نرگس محمدی از کشورهای غربی خواستهاند تا در هرگونه مذاکره با جمهوری اسلامی ایران، حقوق بشر را در اولویت قرار دهند.
پیش از حضور سران کشورهای جهان در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، «ائتلاف آزادی نرگس» نیز خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او شده است.
وضعیت سلامتی خانم محمدی در ماههای اخیر در زندان اوین به شدت رو به وخامت رفته و او از مراقبتهای مناسب پزشکی محروم بوده است.
این ائتلاف از این برنده جایزه صلح نوبل به عنوان «نمونهای برجستهای از بیتوجهی جمهوری اسلامی به تعهداتش به عنوان یک عضو سازمان ملل» یاد کرده و خواستار رسیدگی «سریع و فوری» جامعه بینالمللی به وضعیت او شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا روز ۲۹ مرداد از دریافت گزارشهایی مبنی بر ضرب و شتم نرگس محمدی در زندان اوین تهران ابراز نگرانی کرد و از حکومت ایران خواست تا حملات علیه مدافعان حقوق بشر را متوقف کند و همه زندانیان به ناحق بازداشت شده را آزاد کند.
خانم محمدی که از آبان ۱۴۰۰ در زندان اوین به سر میبرد، با وجود ابتلا به بیماریهای قلبی و ریوی و «کشف یک توده در سینه» از اعزام به بیمارستان محروم مانده است. او از روز هشتم آذرماه ۱۴۰۲ نیز در پی خودداری از سرکردن روسری از تماس با خانواده و وکیل خود محروم شده است.
خانم محمدی در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است. او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر میبرد.