روزنامه «پیام ما» در گزارشی از آلودگی رودخانه ارس به مواد «رادیو اکتیو» و «فلزات سنگین» خبر داد و نوشت: «منشأ این آلودگیها مشخص است.»
بر اساس اعلام این روزنامه مذاکرات ۱۵ ساله با ارمنستان برای کاهش یا رفع این آلودگیها به جایی نرسیده است.
در گزارش «پیام ما» آمده است منبع این آلودگی «نیروگاه متسامور» در ارمنستان است و چون۴۰ درصد برق این کشور را تامین میکند، ارمنستان برای تعطیلی این نیروگاه مقاومت خواهد کرد.
نویسنده پیگیری آلودگی ارس توسط جمهوری آذربایجان و ترکیه را صرفا یک موضوع سیاسی قلمداد کرده و مینویسد: بیشتر اشخاصی که به این مساله پرداختهاند دارای «گرایشهای قومی شدید» هستند.
در این مطلب تاکید شده است که آلودگی وجود دارد و «دیگر قابل انکار نیست» و میزان مخاطره ایران از این آلودگی بیشتر از سایر کشورهای اطراف ارس است چرا که همه آلودگی ورودی به رودخانه، به ایران میآید.
در این گزارش نبود گزارشها و پایشهای رسمی عامل انکار این موضوع اعلام شده است و گزارشهای بهداشتی از افزایش بیماری و سرطان به ویژه سرطان معده میان حاشیهنشینان کرانههای ارس در ایران، به عنوان «شواهد غیر قابل انکار» عنوان شده است.
رضا اردکانیان، وزیر نیروی دولت حسن روحانی در خرداد ماه ۱۴۰۰ گفته بود: «آلودگی ارس که ناشی از ورود پسابهای صنعتی جمهوری ارمنستان است از مسائل بسیار مهم وزارت نیرو و دولت جمهوری اسلامی ایران است که در تمامی اجلاسها، نشستها و یادداشت تفاهمهای دوجانبه با این جمهوری مورد تاکید قرار میگیرد.»
او تاکید کرده بود که «وزارت نیرو در سالهای اخیر با جدیت و اراده محکم در این زمینه ورود پیدا کرده و در نشستهای دوجانبه به مسئولان مربوطه جمهوری ارمنستان تذکرهای لازم داده شده است.»
با این وجود و پس از گذشت چندین سال همچنان موضوع آلودگی رود ارس دغدغه بسیاری است که پابرجا مانده است.