لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۸

درخواست عباس برای پذیرش فلسطین به عنوان ناظر در سازمان ملل


محمود عباس امیدوار است پیشنهادش مبنی بر پذیرش فلسطین به عنوان ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل از حمایت بالای کشورهای عضو سازمان برخوردار شود.

محمود عباس، رهبر حکومت خودگردان فلسطینی می گوید درخواستش از سازمان ملل متحد برای پذیرفته شدن به عنوان ناظر در آن سازمان، گام نخست در جهت دستیابی مردم فلسطین به حقوقشان است، و از حمایت گسترده اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد برخوردار است.

آقای عباس روز یکشنبه در رام الله در کرانه باختری رود اردن گفت: «ما با اطمینان خاطر، و برخوردار از پشتیبانی تمامی صلحدوستان به سازمان ملل می رویم. اطمینان داشته باشید کشورهای زیادی از پیشنهاد ما حمایت می کنند.»

پس از درگیری هشت روزه اسرائیل و حماس، و برقراری آتش بس به میانجیگری مصر، اکنون محمود عباس ابتکار عمل را در برابر گروه رقیبش حماس به دست گرفته و پیشنهاد پذیرش فلسطین به عنوان ناظر را به سازمان ملل ارائه کرده است. در جریان هشت روز درگیری میان اسرائیل و حماس در غزه، شش اسرائیلی و بیش از یکصد و شصت فلسطینی کشته شدند.

حماس، که سال ۲۰۰۷ یکسال پس از پیروزی در انتخابات مجلس فلسطین، با حزب فتح محمود عباس بر سر کنترل غزه اختلاف پیدا کرد، روز ۲۲ نوامبر از تصمیم آقای عباس برای پیشنهاد پذیرفتن فلسطین به عنوان ناظر در سازمان ملل متحد پشتیبانی کرد. آقای عباس اظهار امیدواری کرده است در پی رأی مثبت کشورها به این پیشنهاد، شاهد آشتی میان فتح و حماس باشد. ایالات متحده، اتحادیه اروپا و اسرائیل، حماس را یک گروه تروریستی می شناسند.

صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینی، در تماس تلفنی با خبرنگار نشریه آمریکایی بلومبرگ اظهار داشت: «محمود عباس این اقدام را آخرین فرصت برای دستیابی به صلح و امنیت در منطقه می داند. ما نمی خواهیم به این عمل به چشم اقدامی تهدید آمیز نگریسته شود. تهدیدی در کار نیست.»

حکومت خودگردان فلسطینی درخواست پذیرش سازمان آزادیبخش فلسطین به عنوان ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد – همچون واتیکان – را روز هشت نوامبر به اعضای سازمان ارائه کرد. این طرح در مجمع عمومی که ۱۹۳ کشور در آن عضویت دارند، به رأی گذاشته می شود. این در حالی است که پیشنهاد رئیس خودگردان فلسطینی برای تصویب از حمایت کافی برخوردار است، و ایالات متحده نمی تواند رأی مجمع عمومی را وتو کند.

ایالات متحده از این طرح پشتیبانی نکرده و می گوید فلسطینیان باید تنها از طریق گفتگوهای مستقیم صلح با اسرائیل، استقلال خود را کسب کنند. سال گذشته، فلسطینیان از طرح پیشنهادی مبنی بر شناسایی فلسطین به عنوان یک کشور مستقل در شورای امنیت دست کشیدند، چون باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا گفته بود ایالات متحده این پیشنهاد را وتو خواهد کرد.

ایگال پالمور سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل می گوید راه درست برای رسیدگی به مناقشه اسرائیلی - فلسطینی شروع گفتگوها، رسیدن به توافق و در نهایت درخواست شناسایی از سوی سازمان ملل متحد است، اما «فلسطینیان می خواهند این کار را از آخر به اول انجام دهند؛ این کار احتمال بازگشت به گفتگوها را بسیار دشوارتر خواهد کرد.»

گفتگوهای مستقیم میان اسرائیل و فلسطینیان ماه سپتامبر ۲۰۱۰ متوقف شد، یعنی زمانی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از تمدید توقف ده ماهه شهرک سازی در کرانه باختری سر باز زد، و محمود عباس ادامه گفتگوها را به توقف شهرک سازی موکول کرد.

آقای عباس امروز گفت: «دعا می کنیم که خداوند ما را موفق کند، و دعا می کنیم که کشورهای دیگر به نفع ما رأی بدهند. امیدوارم کسانی که با ما مخالفت می کنند، در کنار ما بایستند و به حقیقت رأی بدهند.»

صائب عریقات بر این باور است که پیشنهاد به سازمان ملل، احتمال آشتی میان فتح و حماس را بیشتر می کند، اقدامی که به گفته وی «فلسطینیان را قدرتمندتر خواهد کرد.»
XS
SM
MD
LG