در پی درخواست عربستان سعودی برای پیوستن اسلام آباد به حملات هوایی ائتلاف منطقهای علیه شبه نظامیان شیعه حوثی در یمن، نمایندگان پارلمان پاکستان پس از چند روز بحث و تبادل نظر، روز جمعه با اکثریت آرا قطعنامهای را به تصویب رساندند که در آن ضمن تاکید بر بیطرفی آن کشور در بحران یمن، از طرفین درگیری خواسته میشود برای پایان دادن به خشونتها، به گفتگوهای سیاسی روی آورند.
پاکستان کشوری با اکثریت جمعیت سنیمذهب است، اما به باور ناظران با وجود روابط نزدیک با عربستان سعودی، به علت همسایگی و روابط خوب با ایران، از دخالت در بحران یمن و پیوستن به ائتلاف منطقهای علیه حوثیهای شیعه، پرهیز میکند.
حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان در بیش از دو هفته گذشته، مواضع حوثیها و متحدان آنها که وفاداران به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین یمن هستند، را هدف قرار دادهاند.
شبه نظامیان حوثی شهر صنعا، پایتخت یمن، و مناطق وسیعی در آن کشور را تصرف کردهاند و برای تصرف کامل شهر بندری عدن نیز با شبه نظامیان وفادار به عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری آن کشور که به ریاض گریخته است، در جنگ هستند.
منصور هادی از سوی جامعه جهانی به عنوان رئیس جمهوری مشروع یمن شناخته میشود. وی پس پیشرویهای شبه نظامیان حوثی، از صنعا به عدن در جنوب یمن گریخت. پس از حمله حوثیها به عدن، وی به ریاض گریخت و از عربستان درخواست مداخله نظامی برای جلوگیری از پیشروی حوثیها کرد.
سخنگوی جدید نیروهای مسلح وفادار به شبه نظامیان حوثی و رئیس جمهوری پیشین آن کشور، در سخنانی در نخستین نشست خبری خود، حملات هوایی ائتلاف منطقهای را اقدامی برای تهاجم زمینی به یمن خواند و گفت بیش از هزار نفر تاکنون در این حملات هوایی کشته شدهاند.
سرهنگ شرف لقمان گفت «بیش ازهزار تن، از جمله ۲۰۰ کودک، بیش از ۴۰ زن و حدود ۲۰ سالمند تاکنون کشته شدهاند. بر اساس برآوردها شمار زخمی شدگان بیشتر از ۱۵ هزار نفر است.»
پیشتر، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه گفت یمن حتی قبل از بحران اخیر نیز با بحران انسانی مواجه بود، با این حال او حوثیها را مسئول وخیمتر شدن شرایط در یمن خواند و گفت «همچنانکه بارها گفتهام، تلاش حوثیها و متحدان آنها برای تصرف مناطق بیشتر با استفاده از زور، و نادیده گرفتن قدرت مشروع در آن کشور، نقض آشکار قطعنامههای شورای امنیت و بی توجهی به تعهداتشان در روند گفتگویهای سیاسی در چارچوب سازمان ملل است.»
به گفته تحلیلگران، ادامه بحران در یمن و دخالت رو به گسترش کشورهای منطقه در آن، این خطر را به وجود آورده است که آنچه تا کنون جنگ داخلی قدرت یمن بوده است، به یک بحران تمام عیار منطقهای مانند سوریه و عراق بدل شود.