لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۰

چالش مقابله با بيماری فلج اطفال در پاکستان


چالش مقابله با بيماری فلج اطفال در پاکستان
چالش مقابله با بيماری فلج اطفال در پاکستان

دولت هند با برداشتن گامهای مؤثر، بيماری فلج اطفال را از چهره کشور خود پاک کرد. از سال گذشته تا کنون حتی يک مورد بيماری فلج اطفال در هند گزارش نشده است. در حاليکه در همين مدت، اين بيماری در کشور همسايه، پاکستان، بيش از هر کشور ديگری در جهان شایع بوده و تا کنون ۱۸۰ قربانی گرفته است.

مقامهای پاکستانی با توجه به آمار بالای مبتلايان به بيماری فلج اطفال در پاکستان می گويند، در حال حاضر يکی از افتخارات ملی، ريشه کن کردن اين بيماری در سطح کشور خواهد بود. آنها ابراز اميدواری می کنند پاکستان روزی از بند بلايای طبيعی، گمراهی و جنگ رها شود.

حضور اين تيم واکسيناسيون در اسلام آباد بخشی از يک برنامه ملی است. بيش از ۲۳ ميليون کودک قرار است ظرف تنها سه روز عليه بيماری فلج اطفال واکسينه شوند.

کارکنان تيم برای اينکه بدانند، چه کسانی واکسينه شده اند، دست بچه ها را با جوهر علامت گذاری می کنند، و همچنين با گچ روی خانه ها خط می کشند. فهرست اسامی خانواده های هر محله با دقت بررسی می شود، تا کسی از قلم نيافتد.

دکتر حسن اروج، سرپرست خدمات بهداشتی اسلام آباد، می گويد: عمليات واکسيناسيون سراسری فلج اطفال، حتی در شرايط عادی نيز، جزو پروژه های بسيار عظيم و پردردسر است.

پاکستان در حال حاضر در مقابله با مجموعه ای از بلايای طبيعی، از جمله بيماری شفانيافتنی فلج اطفال با مسائل زيادی رو به روست.

سال گذشته، بيش از پنج ميليون نفر از مناطق سيلزده پاکستان با ازدحام در دانشگاه و پناهگاههای موقت در معرض ابتلا به بيماريهای ويروسی قرار گرفتند.

جنگ افغانستان، و منطقه ناآرام بلوچستان وضعيت را برای کارکنان بهداشتی بسيار خطرناک کرده است.

با توجه به نارضايتی روزافزون مردم پاکستان از حضور آمريکا و ناتو در کشورشان، کارکنان بهداشتی می گويند، از نظر بعضی از مردم، حتی برنامه ريشه کن کردن بيماری فلج اطفال هم، توطئه بيگانگان تلقی می شود.

XS
SM
MD
LG