لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۴

پاکستان: هواپیمای مسافربری که در نزدیکی کراچی سقوط کرد ۹۸ سرنشین داشت


به‌روزرسانی شده – پاکستان می گوید هواپیمایی که روز جمعه ۲ خرداد در نزدیکی کراچی سقوط کرد، ۹۱ مسافر و هفت خدمه داشت. پیشتر به نقل از برآوردهای مقامات فرودگاهی لاهور گزارش شده بود که این هواپیمای مسافربری با ۱۰۷ سرنشین روز جمعه سقوط کرد. این هواپیما از شهر لاهور بلند شده بود.

هواپیمای متعلق به شرکت دولتی خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان بود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شهردار کراچی گفته بود که در این سانحه همه سرنشینان هواپیما کشته شدند. اما بعدا به نقل از مقامات گزارش شد ۲ نفر در سقوط هواپیما زنده مانده اند. پیشتر برخی از مقامات پاکستانی آماری که داده بودند ۳ سرنشین زنده بود. آنها چندین بار آمار کل سرنشینان و افرادی را که در این سانحه زنده مانده اند، تغییر داده اند.

به گفته شاهدان عینی ایرباس ای۳۲۰ سعی کرد دو یا سه بار فرود بیاید ولی پیش از رسیدن به فرودگاه بین‌المللی جناح و در ناحیه‌ای مسکونی و پرجمعیت، سقوط کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس دست کم سه نفر روی زمین بر اثر سقوط هواپیما زخمی شده اند.

شبکه های محلی هم گزارش دادند که ظفر مسعود، رئیس بانک پنجاب که مسافر هواپیما بود، زنده مانده است. به گزارش آسوشیتدپرس، این خبر بعدا تایید شد.

تاکنون اجساد دست کم ۵۷ نفر پیدا شده است. مقامات امور سلامت و هواپیمایی پاکستانی می گویند که کار پیدا کردن همه اجساد ممکن است دو یا سه روز طول بکشد.

به گفته شهردار کراچی، دست کم پنج یا شش خانه بر اثر سقوط هواپیما تخریب شد. هنوز مشخص نیست چه تعداد دقیقی از ساکنان منطقه مسکونی بر اثر سقوط هواپیما مجروح و یا کشته شده اند. در این منطقه بسیار شلوغ که به «مدل کولونی» شهرت دارد به طور عمده افراد فقیر زندگی می کنند.

نهاد هواپیمایی غیرنظامی پاکستان می گوید که خلبان هواپیما پیشتر در پیامی اضطراری اعلام کرده بود که یکی از موتورهای هواپیما از کار افتاده است و تلاش داشت که هواپیما را به زمین بنشاند که سقوط کرد.

عمران خان، نخست وزیر پاکستان در توئیتی بهت و غمگینی خود از این حادثه را ابراز کرد و گفت فورا تحقیقات آغاز می شود.

به نوشته آسوشیتدپرس، هواپیمای سانحه دیده از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۴ مورد استفاده شرکت «خطوط هواپیمایی شرقی چین» بود و سپس به صورت لیزینگ از شرکت «خدمات هوایی جنرال الکتریک کپیتال» وارد خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان شده بود.

طبق اسناد، هواپیما آخرین بار در اول نوامبر ۲۰۱۹ مورد بررسی دولتی قرار گرفته بود و مهندس ارشد خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان گواهی دیگری را ۲۸ آوریل (ماه گذشته میلادی) امضا کرده بود که در آن ذکر شده بود هواپیما کاملا برای پرواز امن آماده است و با همه استانداردهای ایمنی مطابقت دارد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG