لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۵

قرارداد گاز ایران و پاکستان و مخالفان پاکستانی


یک نهاد پژوهشی در پاکستان می گوید برنامه اسلام آباد برای وارد کردن گاز طبیعی از ایران، به دلیل بالا بودن قیمت گاز، به منزله یک «حکم مرگ اقتصادی» خواهد بود.

علیرغم فشار آمریکا ، دولت پاکستان برای کاهش بحران انرژی ، به ویژه کمبود برق، قراردادی جهت وارد کردن گاز با ایران بسته است.

با این حال، به گزارش اسوشیتد پرس، موسسه سیاست توسعه بادوام در اسلام آباد، در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر کرد می گوید قرارداد با ایران به این معنا است که گاز فروخته شده به پاکستان احتمالا چند برابر گرانتر از گازی است که در حال حاضر در داخل مصرف می شود.

گزارش این موسسه معامله پاکستان با ایرا ن را یک «حکم مرگ برای اقتصاد پاکستان» نامیده و از مقاماتی که پویایی بازار انرژی و روند قیمت گذاری آن را نادیده گرفتند» انتقاد می کند.

اسوشتید پرس می گوید یافته های گروه جدید ترین چالش با برنامه وارد کردن گاز از ایران است. همچنین نسبت به توانایی پاکستان در تامین دست کم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای ساختن خط لوله تردید هایی وجود دارد. افزون بر این روشن نیست که آیا پروژه می تواند بدون روبرو شدن با تحریم های آمریکا اجرا شود یانه.

یک مقام وزارت نفت و منابع طبیعی پاکستان گزارش را رد کرده است و می گوید پروژه خط لوله به نفع کشور است.

ارشد عباسی، یکی از تهیه کنندگان گزارش هنگام انتشار آن در اسلام آباد گفت معامله گاز یک «فاجعه اقتصادی برای ما خواهد بود.»
گزارش از دولت پاکستان می خواهد درباره قرارداد دوباره با ایران مذاکره کند و قیمت گاز را از بهای نفت جدا سازد.

توافق با ایران ایجاب می کند پاکستان بخشی از خط لوله را که از آن کشورمی گذرد تا دسامبر ۲۰۱۴ بسازد. درصورتی که نتواند این ضرب الاجل را رعایت کند، ناچار خواهد بود جریمه هایی که ممکن است سر به میلیون ها دلار در روز بزند بپردازد.

دولت ایران می گوید تا کنون ۹۰۰ کیلومتر ازخط لوله را ساخته است وحدود ۳۲۰ کیلومتر باقیمانده دردست ساختمان است.

انتظار می رود بخش پاکستانی خط لوله حدود ۷۸۰ کیلومتر باشد، اما ساختن آن هنوز آغاز نشده است.

آمریکا با پروژه مخالفت کرده است، در عوض از کشیدن خط لوله ای که از میدان های گاز ترکمنستان آغاز می شود و پس از عبور از افغانستان و پاکستان به هند می رسد طرفداری می کند.
XS
SM
MD
LG