لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۸

وکیل فرد متهم به کفرگویی در پاکستان ترور شد


عکس آرشیوی
عکس آرشیوی
مردان مسلح در پاکستان یک وکیل برجسته حقوق بشر که از یک استاد دانشگاه متهم به کفرگویی دفاع می کرد را به قتل رساندند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام های پلیس پاکستان گزارش داد مهاجمان با این بهانه که از او درخواست وکالت دارند، چهارشنبه شب وارد دفتر رشید رحمان در شهر مولتان شدند و از وی در یک مورد ازدواج درخواست کمک کردند.

مهاجمان سپس آقای رحمان را هدف گلوله قرار دادند که در نتیجه آن، یک وکیل تازه کار و یکی از دستیاران وی نیز مجروح شدند.به گفته پلیس پنج گلوله به او شلیک شد که باعث شد در راه بیمارستان جان خود را دست بدهد.

بامداد پنجشنبه، اعلامیه ای بی امضا در مولتان در جنوب پاکستان توزیع شد که در آن گفته می شد رحمان به دلیل «تلاش برای نجات کسی که به پیامبر بی احترامی کرده، به سزای اعمال خود رسید.»

در این اعلامیه همچنین نوشته شده «ما به همه وکلا هشدار می دهیم از خدا بترسند و پیش از درگیری در چنین مسائلی، بیشتر فکر کنند.»

رحمان نخستین وکیلی است که درارتباط با یک پرونده کفرگویی کشته می شود و این تاکیدی است بر اهمیت مخاطراتی که فعالان در پاکستان برای پایان دادن به ناشکیبایی مذهبی در آن کشور با آن روبرو هستند.

آقای رحمان، وکیل مدافع جنید حفیظ، مدرس زبان انگلیسی بود که گروه های دانشجویی تندرو در ماه مارس سال گذشته، او را به کفرگویی علیه پیامبر اسلام متهم کرده اند.

وی برای کمیسیون مستقل حقوق بشر پاکستان کار می کرد، و علیه سرکوب اقلیت های مذهبی در پاکستان سخن می گفت. به گفته یک عضو کمیسیون، رحمان زمانی کوتاه پس از بدست گرفتن پرونده جنید حفیظ، با تهدیدهایی از جانب دیگر وکلا روبرو شد.

مدیر کمیسیون تاسف شدید خود را از این حادثه ابراز کرد و گفت «در سه سال گذشته، ما چهار مدافع حقوق بشر را از دست داده ایم؛ دیگران هم با تهدید دایمی روبرو هستند.»

کفرگویی و اهانت به مقدسات اسلامی در پاکستان با مجازات مرگ همراه است. متهمان گاه مثله می شوند یا سال ها بدون محاکمه در زندان می مانند، چرا که وکلا می ترسند از آنها دفاع کنند.

بنابر گزارش سال ۲۰۱۲ اندیشکده پژوهش و مطالعات امنیتی در اسلام آباد، از سال ۱۹۹۰ تاکنون، دست کم ۵۲ نفر به اتهام کفرگویی و اهانت به مقدسات مثله شده اند.

در حال حاضر دست کم ۱۶ نفر به جرم کفرگویی با مجازات مرگ روبرو هستند و حداقل ۲۰ نفر نیز به حبس ابد محکوم شده اند. بسیاری دیگر با وجود آنکه حکمی برای آنها صادر نشده، کماکان در زندان هستند.

در گزارش رویترز گفته می شود هنوز کسی در پاکستان به دلیل کفرکویی اعدام نشده است، اما اعضای اقلیت های مذهبی می گویند آنها اغلب با چنین اتهام هایی تهدید می شوند.
XS
SM
MD
LG