لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۸

دادگاه انقلاب از ملاقات پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، با وکلایش جلوگیری کرد


پخشان عزیزی.
پخشان عزیزی.

پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، توسط دادگاه انقلاب اسلامی از ملاقات با وکلای خود منع شد. جمهوری اسلامی سه هفته است که به این فعال مدنی اجازه تماس تلفنی و ملاقات با خانواده‌اش را نیز نداده است.

بر اساس گزارش وب‌سایت «هه‌نگاو» در روز یک‌شنبه هفتم مرداد، مسئولان اطلاعاتی در زندان اوین از شنبه ششم مرداد از ملاقات حضوری پخشان عزیزی با وکلایش امیر رئیسیان و مازیار طاطایی جلوگیری کرده‌اند.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی کًرد، «قاضی ناظر بر زندان» به خانواده خانم عزیزی گفته‌ دستور محرومیت از هرگونه حق ملاقات حضوری برای او توسط «ایمان افشاری»، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، صادر شده است.

دادگاه انقلاب اسلامی تهران پخشان عزیزی، فعال مدنی و حقوق زنان را به اتهام بغی به اعدام محکوم کرده است. شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران این حکم را با ادعای «عضویت» خانم عزیزی در «گروه‌هایی که در برابر حکومت اسلامی قیام مسلحانه کرده» برای او صادر کرده است. این زندانی سیاسی همچنین برای اتهام «عضویت در پژاک» به «چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است. این حکم دوم مرداد به طور رسمی به وکلای او ابلاغ شد.

پخشان عزیزی پیش از این گفته که مقامات جمهوری اسلامی او را برای اعتراف اجباری علیه خود شکنجه کرده‌اند. او گفته «بارها در بازجویی به دار کشیده می‌شد، ۱۰ متر به قعر زمین فرو می‌بردندش و باز بیرون می‌آوردند و سرخورده و شکست‌خورده‌ اجتماعی قلمدادش می‌کردند.»

خانم عزیزی نخستین بار در آبان ۱۳۸۸ در یک گردهمایی اعتراضی دانشجویان علیه اعدام‌های سیاسی بازداشت شد و در ۲۸ اسفند همان سال با قید وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی‌ آزاد شد. او پیش از این نیز با اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» روبرو بوده اما همواره آن را رد کرده است.

این دومین حکم اعدام صادره برای زندانیان سیاسی زن در ایران در هفته‌های گذشته است. پیشتر شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، توسط دادگاه انقلاب اسلامی این شهر به اتهام بغی به اعدام محکوم شده است.

نهادهای اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی پیش از این نیز با نسبت کردن اتهامات امنیتی به برخی فعالان و معترضان بازداشت‌شده آنها را به زندان، اعدام، شلاق، و تبعید محکوم کرده‌اند. اقدامی که همواره مورد انتقاد نهادها و سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی قرار گرفته است.

XS
SM
MD
LG