لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۵

انتقاد آکسفام از کمک رسانی به قربانيان خشکسالی در آفريقا در سال ۲۰۱۱


انتقاد آکسفام از کمک رسانی به قربانيان خشکسالی در آفريقا در سال ۲۰۱۱
انتقاد آکسفام از کمک رسانی به قربانيان خشکسالی در آفريقا در سال ۲۰۱۱

دو سازمان کمک رسانی بين المللی می گويند، در صورتی که جامعه جهانی در اوائل سال ۲۰۱۱ نسبت به خشکسالی در شاخ آفريقا واکنش نشان می داد، ده ها هزار نفر از مرگ نجات پيدا می کردند.

يک گزارش تحقيقاتی توسط سازمان خيريه آکسفام و سازمان نجات کودکان می گويد، نشانه های بارزی از وقوع بحران خشکسالی و قحطی در شاخ آفريقا ديده می شد، اما سازمان های کمک رسانی می گفتند، قبل از ارائه هر گونه کمکی، بايد دلائل روشن برای وقوع چنين بحرانی وجود داشته باشد. آکسفام اکنون نسبت به وقوع بحران غذا در غرب آفريقا، هشدار می دهد.

برآورد می شود در سال گذشته، بين ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر در بحران خشکسالی و قحطی در شاخ آفريقا جان خود را از دست دادند که بيش از نيمی از آن ها کودکان زير ۵ سال بودند. دولت آمريکا می گويد، ۲۹ هزار کودک خردسال در اوج قحطی در يک دوره زمانی ۹۰ روزه جان خود را از دست دادند.

روکو بلوم مشاور آکسفام، می گويد: جان بسياری از اين کودکان می توانست نجات يابد. هشدارهای لازم برای وقوع قحطی در تابستان سال ۲۰۱۱ داده شد. اما به اين هشدار توجه نشد و دلائل مختلفی دارد. اساساً در اوائل سال گذشته الويت های ديگری در جهان مطرح بود، بهار عرب، بحران در ساحل عاج و سونامی ژاپن. يعنی، توجه بين المللی در جای ديگری بود.

روکو بلوم می گويد جامعه بين المللی زمانی که وسعت و عمق بحران قابل مشاهده شد، کمک های بسياری کرد. اما وقوع بحران در ماه اوت سال گذشته يعنی زمان زيادی قبل از وقوع آن پيش بينی شده بود.

گزارش آکسفام می گويد فرهنگ کاهش ريسک پذيری موجب يک تاخير شش ماهه در برنامه های کمک رسانی به مناطق بحران زده بوجود آورد.

زمان انتشار اين گزارش تصادفی نيست. سازمان های کمک رسانی اکنون نسبت به وقوع بحران ديگری هشدار می دهند. اين بار در غرب آفريقا، و جامعه بين المللی بايد به موقع واکنش نشان دهد.

روکو بلوم می افزايد: در حال حاضر پيش بينی می شود غرب آفريقا گرفتار بحران غذا شود. در کشورهای نيجر، مالی، موريتانی و بورکينافاسو، کمبود مواد غذايی وجود دارد و قيمت آذوقه بالاست. نتيجه اين پيش بينی اين است که جامعه جهانی برای جلوگيری از وقوع بحران، عمل کند.

سازمان های کمک رسانی می گويند، ده ميليون نفر در بحران غرب آفريقا در سال ۲۰۱۰، دچار قحطی و گرسنگی شدند و اکنون بايد از وقوع بحران مرگبار ديگری در اين منطقه، جلوگيری کرد.

XS
SM
MD
LG