در پی ذوب شدن سریع برف کوههای اورال و طغیان رودخانههای بزرگ که موجب جاریشدن بدترین سیل در دستکم ۷۰ سال اخیر در جنوب غربی روسیه شده است، روسیه و قزاقستان دستور تخلیه بیش از ۱۰۰ هزار نفر از ساکنان منطقه را صادر کردند.
سیلاب دهها شهر و شهرک را در کوههای اورال، سیبری و مناطقی از قزاقستان در نزدیکی رودخانههای اورال و توبول زیر آب فروبرده است. به گفته مقامات محلی، سطح آب تنها در چند ساعت چند متر بالا رفته و به بالاترین سطح ثبت شده رسیده است.
رویترز به نقل از رسانههای دولتی روسیه نوشته که دولت روسیه در مناطق سیلزده اطراف شهر اورنبورگ وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
رودخانه اورال، سومین رودخانه بزرگ اروپا که از روسیه و قزاقستان به خزر میریزد، روز جمعه از یک سد خاکی عبور کرد و شهر اورسک در جنوب کوههای اورال را زیر سیل فرو برد.
بنا به گزارشها، سطح آب در اورنبورگ همچنان رو به بالا رفتن است.
آژیرهای خطر در کورگان، شهری در کنار رودخانه توبول، به مردم هشدار داد که فوراً محل را تخلیه کنند. در تیومن – منطقه اصلی تولید نفت سیبری غربی و بزرگترین حوضه هیدروکربنی جهان – هم وضعیت اضطراری اعلام شد.
رئیس جمهوری قزاقستان در گفتگو با رویترز با اعلام این که بیش از ۸۶ هزار نفر به دنبال سیل تخلیه شدهاند، گفت که این سیل احتمالاً بدترین سیل در ۸۰ سال اخیر بوده است.
مناطقی که به شدت آسیب دیده اند عبارتند از آتیراو، آکتوبه، آکمولا، کوستانای، شرق قزاقستان، قزاقستان شمالی و مناطقی در پاولودار که بیشتر آنها با روسیه همسایه هستند، و رودخانههایی که از روسیه سرچشمه میگیرند مانند اورال و توبول از آن عبور میکنند.
کرملین گفت که پوتین مرتب در مورد وضعیت آگاه میشود، اما او هیچ برنامه فوری برای بازدید از مناطق سیلزده ندارد، چون مقامات محلی و امدادگران تمام تلاش خود را برای مقابله با سیل انجام میدهند.
تصاویر پهپادی از کورگان، منطقهای با حدود ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، خانههای چوبی سنتی روسی و گنبدهای طلایی کلیساهای ارتدکس روسیه راغرق در پهنه وسیعی از آب نشان میدهد.