پس از آن که کاخ سفید خبر «توافق احتمالی ایران و آمریکا بر سر صادرات نفت» را «نادرست» خواند، روند کاهشی بهای نفت که در پی انتشار این خبر رخ داده بود متوقف شد.
خبر توافق احتمالی آمریکا و ایران به نقل از دو منبع ناشناس مطرح کرده بود که ایران و آمریکا به یک توافق موقت نزدیک شدهاند تا برخی از تحریمها در ازای کاهش غنیسازی اورانیوم ایران برچیده شوند.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به مطلبی که در سایت «میدل ایست آی» منتشر شده بود گفت: «این گزارش دروغ و گمراه کننده است.»
یک روز پیشتر، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران با تأکید بر این که او به شایعات یا درز مکالمات دیپلماتیک «که البته تمایل به دروغ و گمراهکننده بودن دارد» پاسخ نمیدهد، افزود: «شما از من، بلینکن وزیر امور خارجه، و بایدن رئیس جمهوری آمریکا، بارها کاملا به وضوح شنیدهاید که ایالات متحده متعهد است هرگز به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای را ندهد.»
یک فرمان اجرایی آمریکا در سال ۲۰۱۸ در پی خروج رئیسجمهوری پیشین آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۵، تحریمها را علیه بخشهای نفتی، بانکی و حمل و نقل ایران بازگرداند.
افزایش ذخایر بنزین آمریکا نگرانیهایی در مورد تقاضا ایجاد کرده و ذخایر نفت خام آمریکا کاهش اندک ۴۵۱ هزار بشکهای را ثبت کرده بود.
عربستان سعودی هم پس از پایان نشست اعضای گروه اوپکپلاس که روز یکشنبه ۱۴ خرداد در اتریش برگزار شد، اعلام کرد که از ماه آینده میلادی، تولید نفت را «یک میلیون بشکه در روز» کاهش میدهد.
بسیاری معتقدند بانک مرکزی از افزایش نرخ بهره که می تواند قیمت نفت را حتی پیش از کاهش عرضه و تخلیه ذخایر جهانی افزایش دهد خودداری خواهد کرد.