بهای نفت برنت در بازارهای جهانی روز چهارشنبه ۱۴ تیر با اندکی تغییر، همچنان روند صعودی را طی کرد.
افزایش قیمت نفت ناشی از نگرانیها در مورد اقتصاد جهانی، و کاهش عرضه از سوی عربستان سعودی و روسیه – دو صادرکننده بزرگ نفت خام جهان – است.
بهای نفت شاخص برنت پس از نوسانات کوتاهمدت در ساعت ۱۲ ظهر به وقت گرینویچ (ساعت جهانی)، ۱۲ سنت کاهش یافت و به ۷۶ دلار و ۱۳ سنت در هر بشکه رسید.
به گزارش رویترز، هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به بهای ۷۱ دلار و ۲۶ سنت، یعنی با ۲ درصد افزایش نسبت به پایان روز دوشنبه، معامله شد.
روز سهشنبه به دلیل تعطیلات روز استقلال در آمریکا هیچ معاملهای انجام نشد، اما به نظر میرسد که روز چهارشنبه فاصله بین شاخصها کاهش یافته، و شاخص جهانی معاملات نفتی افزایش قیمت برنت را نشان میدهد.
تاماس وارگا ، تحلیلگر مسائل نفتی، درباره تاثیر کاهش عرضه بر قیمتها گفته که «این اقدامات برای بالا بردن قیمت نفت طراحی شدهاند، اما اکنون قیمتها با توجه به نگرانیهای اقتصاد کلان کاهش یافتهاند.»
بررسیهای اخیر، نشاندهنده رکود فعالیت کارخانهها در سطح جهانی است، که به نوبه خود، بازتاب تقاضای ضعیف در چین و اروپاست.
فعالیت بخش خدمات چین در ماه ژوئن با کمترین سرعت در پنج ماه اخیر ادامه یافت، و فعالیت تجاری منطقه یورو در ماه گذشته، با رکود گسترده در بخش خدمات، که بخش عمده اقتصاد اروپا به شمار میرود، وارد مرحله انقباضی (= تورم) شد.
از سوی دیگر، توجه بازار هم بر روی نرخهای بهره متمرکز است و انتظار میرود بانکهای مرکزی ایالات متحده و اروپا برای مقابله با تورم، نرخ بهره را باز هم بیشتر افزایش دهند.
عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان، روز دوشنبه اعلام کرد که کاهش تولید داوطلبانه به میزان یک میلیون بشکه در روز را تا مرداد تمدید خواهد کرد. در همین حال، روسیه و الجزایر سطح تولید و صادرات خود را در ماه اوت به ترتیب ۵۰۰ هزار بشکه و ۲۰ هزار بشکه در روز کاهش میدهند.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی روز چهارشنبه گفت همکاری نفتی روسیه و عربستان همچنان به عنوان بخشی از ائتلاف اوپک پلاس ادامه دارد که «هر کاری را که لازم باشد» برای حمایت از بازار انجام خواهد داد.
شرکت سرمایه گذاری مورگان استنلی روز چهارشنبه پیشبینی قیمت نفت خود را کاهش داد. این شرکت پیشبینی کرد که بازار در نیمه اول سال ۲۰۲۴، با مازاد عرضه رو به رو خواهد شد و عرضه نفت در خارج از اتحادیه اوپک سریعتر از تقاضا در سال آینده رشد خواهد کرد.