باراک اوباما رییس جمهوری امریکا از نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری انتقاد و آنها را متهم کرد که در مقوله تهدید ایران به «جار و جنجال و زیاده گویی» متوسل می شوند.
آقای اوباما روز سه شنبه در نخستین کنفرانس خبری خود از ماه نوامبر، رقیبان جمهوریخواهش را به کوشش برای مداخله نظامی در ایران متهم ساخت، «بی احتیاطی و بی ملاحظگی بعضی افراد هنگام سخن گفتن در باره جنگ» را تقبیح کرد و گفت در این مقوله «جایی برای بی احتیاطی» وجود ندارد.
نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری امریکا هشدار داده اند که انتخاب دوباره پرزیدنت اوباما دستیابی ایران به تسلیحات اتمی را مسلم خواهد ساخت. هر ۳ امیددار ریاست جمهوری در جمع یک گروه طرفدار اسراییل در واشنگتن خواستار رویکرد سخت تری نسبت به ایران شدند – از استقرار کشتیهای جنگی در سواحل ایران تا از بین بردن تاسیسات اتمی آن.
آقای اوباما از سیاست خود نسبت به ایران دفاع کرد و گفت تهران با تحریمهای بی سابقه و فلج کننده ای روبرو شده و اینک منزوی است. آقای اوباما همچنین تاکید کرد که مقامات اطلاعاتی امریکا و اسراییل بر این باورند که هنوز پنجره فرصت برای حل تنش با ایران از راههای دیپلماتیک باز است.
رییس جمهوری امریکا از سیاست خود در مورد سوریه دفاع کرد و گفت زمان سقوط بشار اسد از قدرت نزدیک است.
باراک اوباما رییس جمهوری امریکا می گوید انتظار ندارد در نخستین جلسه تجدید مذاکرات بین المللی با ایران درباره برنامه اتمی، موفقیتی بدست آید.
آقای اوباما گفت به گمان او جامعه بین المللی قادر خواهد بود به سرعت بفهمد که ایران تا چه اندازه درباره مذاکرات جدی است.
او گفت حل مساله ایجاب می کند ایران به میز مذاکره بازگردد و به شیوه ای «روشن و صریح» بگوید چگونه صلحجویانه بودن برنامه اتمی خود را برای جامعه بین المللی ثابت خواهد کرد.
در مورد اسراییل و پیشنهادهایش که ممکن است به تاسیسات اتمی ایران حمله کند، پرزیدنت اوباما گفت اسراییل ملتی است مستقل که باید در مورد بهترین راه حفظ امنیت خود تصمیم بگیرد. اما گفت به نفع همه خواهد بود که دید آیا این مساله می تواند به شیوه ای صلحجویانه حل شود یانه. رییس جمهوری امریکا گفت این نظر که جامعه بین المللی می تواند ظرف دوهفته یا حتی دو ماه آینده تصمیم بگیرد، با واقعیتها تطبیق نمی کند.
آقای اوباما گفت مساله فقط این نیست که اگر اقدام ناپخته ای صورت گیرد چه نتایجی برای اسراییل ببار خواهد آمد، به امریکا نیز مربوط می شود، بنابراین مهم است که رویکردی دقیق و اندیشمندانه اتخاذ شود.