لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۲

اوباما: سخنان دلجویانه ایران با عمل همراه شود


باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، ساعتی پیش سخنرانی خود در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد را ایراد کرد.

آقای اوباما در آغاز سخنرانی خود گفت جهان امروز از ۵ سال پیش باثبات تر است، هرچند خطراتی وجود دارد.

باراک اوباما گفت: برخی از مهمترین چالش هایی که او به عنوان رهبر آمریکا با آنها روبرو شده، پیرامون درهم آمیختگی فزاینده اقتصاد جهانی و کوشش برای بیرون آمدن از بدترین بحران اقتصادی بوده است. با این حال، او یادآور شد پیشرفت هایی صورت گرفته است، از جمله ایجاد مشاغل جدید، تثبیت نظام های مالی جهانی، و مردمی که از فقر بیرون می آیند، هرچند که پیشرفت ها «شکننده و نابرابر» است.

آقای اوباما همچنین به پایان یک دهه جنگ در عراق و افغانستان اشاره کرد و گفت آمریکا اینک از یک جنگ زمینی دائمی دور می شود و در شیوه جمع آوری اطلاعات بازنگری می کند.
آقای اوباما بر اهمیت نهادی مانند سازمان ملل متحد تاکید گذاشت و درباره بحران در سوریه و حمله شیمیایی به غیرنظامیان این کشور گفت «جامعه بین الملل باید ممنوعیت تسلیحات شیمیایی را به اجرا بگذارد.»

آقای اوباما سپس گفت زمان آن رسیده که ایران و روسیه دریابند که پافشاری بر حاکمیت بشار اسد همان نتیجه ای را دارد که تهران و مسکو نگرانش هستند: «فضایی بسیار خشونت آمیز برای فعالیت افراطی ها.»

آقای اوباما در بخشی از سخنانش به مشکلات منطقه خاورمیانه و ایران اشاره کرد و گفت: تلاشهای دیپلماتیک آمریکا بر دو موضوع متمرکز است: برنامه اتمی ایران و مناقشات خاورمیانه میان اسرائیل و فلسطینی ها. اوباما گفت: «اگرچه این دو موضوع سبب مشکلات منطقه نیستند، اما برای مدتی طولانی سرچشمۀ اصلی عدم ثبات بوده اند و حل آنها زیربنایی است برای صلح فراگیرتر. ایالات متحده و ایران از زمان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ تا کنون از یکدیگر جدا بوده اند. این عدم اعتماد ریشه های عمیقی دارد. ایرانی ها مدتها از دخالت آمریکا در امور داخلی شان و نقش آمریکا در سرنگونی دولت ایران در دوران جنگ سرد شکایت کرده اند.»

باراک اوباما افزود: «ایالات متحده برای دخالت در منطقه خاورمیانه سرزنش می شود، متهم می شود به دست داشتن در همه توطئه ها. همزمان ایالات متحده برای کافی نبودن تلاشهایش در حل مشکلات منطقه و بی تفاوتی نسبت به رنجهای مسلمانان مقصر دانسته می شود. می دانم که بعضی از اینها با توجه به نقش آمریکا در جهان غیر قابل اجتناب است. این نگاه متضاد بر حمایت مردم آمریکا در حضور ما در منطقه تاثیر عملی دارد و به رهبران منطقه – و جامعه بین المللی – اجازه می دهد از پرداختن به مشکلات خودشان پرهیز کنند.»

رئیس جمهوری آمریکا در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به تاریخچه روابط پر تلاطم ایران و آمریکا و نارضایتی ایران از دخالت های آمریکا طی جنگ سرد گفت:
این تاریخ دشوار را نمی توان یک شبه حل کرد چرا که بی اعتمادی بسیار عمیق است. اما معتقدم اگر بتوانیم برنامه اتمی ایران را حل کنیم، گامی عمده در راه طولانی به سوی روشی متفاوت، یعنی روشی که درجهت احترام و منافع متقابل است برداشته ایم.»

آقای اوباما سپس با اشاره به تغییر لحن دولت جدید ایران در مواجهه با جهان گفت: «برای موفقیت، سخنان دلجویانه باید همراه با عمل باشد. تحریم های همه جانبه علیه ایران انتخاب دولت ایران بود. جهان در گذشته شاهد زیرپا گذاشته شدن تعهدات ایران بوده است و باید اطمینان یابد که ایران در آینده به تعهداتش عمل می کند.»

رئیس جمهوری آمریکا گفت رویکرد معتدل حسن روحانی موجب دلگرمی آمریکا است: «من از جان کری خواسته ام این تلاشها را با دولت ایران، در همکاری نزدیک با اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین دنبال کند. موانع بزرگی سر راه هستند، اما من معتقدم راه دیپلماسی باید آزموده شود. در زمانی که شرایط موجود فقط به انزوای عمیقتر ایران می افزاید، تعهد واقعی ایران برای برگزیدن راهی دیگر برای منطقه و جهان مفید است و به مردم ایران در توانایی های بالقوه شان در زمینه های فرهنگ و تجارت و علم و آموزش کمک می کند.»
XS
SM
MD
LG