لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۷

کمک باراک اوباما برای مقابله با اثرات تغییرات آب‌وهوایی


باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا

انتظار می‌رود باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، یک فرمان اجرایی را به امضا رساند که به موجب آن ادارات و سازمان‌های فدرال موظف می‌شوند پيش از اقدام به سرمايه‌گذاری در پروژه‌های عمرانی در خارج از کشور، نگرانی در مورد تغييرات آب و هوايی را نيز در نظر بگيرند.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد از اين پس، برنامه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های [خارجی] به‌گونه‌ای انجام خواهند گرفت که برای مقابله با اثرات تغییرات آب‌وهوایی نيز به جوامع کمک کنند.

اين تصميمات در نشست تغییرات آب‌وهوایی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بطور رسمی اعلام خواهد شد.

قرار است بيش از ۱۲۰ تن از رهبران و سران کشورهای مختلف جهان گردهم‌ آيند و درباره راه‌هايی که می‌توانند از انتشار گاز کربن بکاهند گفتگو کنند. کاستن از انتشار کربن بخشی از هدفی بود که در سال ۲۰۰۹ ميلادی برای پيشگيری از بالارفتن دمای زمين بيش از ۱ و ۱ دهم درجه سانتيگراد از دمای کنونی تعيين شده بود.

اما رهبران چین و هند، دو کشوری که مسئول توليد بيشترين ميزان گازهای گلخانه‌ای هستند، در اين نشست حضور نخواهند داشت.

هدف نشست سازمان ملل متحد ایجاد شتاب سیاسی برای کنفرانس پاریس در اواخر سال ۲۰۱۵ است که انتظار می‌رود به توافقنامه نهايی در مورد تغییرات اقلیمی بيانجامد.

روز دوشنبه، بانک جهانی اعلام کرد که حکومتهای ۷۳ کشور و ۲۲ منطقه، همراه با حدود ۱۰۰۰ شرکت بازرگانی، به يکديگر خواهند پيوست تا بر فشار برای سیاست‌های مشوق تغییر به سمت استفاده از فن‌آوری‌های انرژی پاک بيافزايند.

این ائتلاف شامل کشورهایی مانند چین، آفریقای جنوبی، روسیه و جزایر مارشال و شرکت هایی مانند بریتیش ایرویز، یونیلور و تولید کننده سیمان سوئیس Holcim. یکی از غيبت‌های چشمگير در اين فهرست غيبت بزرگترين قدرت اقتصادی جهان و بزرگترین حامی مالی بانک جهانی، يعنی ایالات متحده آمريکا، است.

XS
SM
MD
LG