لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۶

اوباما خواهان تایید کنگره در لزوم حمله به سوریه است


باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا طی گفت و گو با قانونگذاران آمریکایی که روز دوشنبه انجام می شود، از اقدام نظامی در سوریه دفاع خواهد کرد.

قرار است رئیس جمهوری آمریکا با سناتور جمهوری خواه، جان مک کین، در کاخ سفید ملاقات و گفت و گو کند. مک کین از اوباما خواسته تا در قبال سوریه موضع محکمی اتخاذ کند و احتمالاً اسد را از قدرت برکنار نماید. اما بسیاری از سیاستگزاران و نمایندگان کنگره آمریکا با اقدام نظامی مخالفند.

روز یکشنبه مقامهای آمریکایی بعضی از قانونگذاران را از اطلاعات رسیده درباره سوریه ملع کردند و به آنها نشان دادند که چگونه ارتش سوریه ماه گذشته گاز سمی بر روی شهروندان غیر نظامی در خارج از دمشق پرتاب کرده است. بر اثر آن واقعه بیش از یک هزار نفر کشته شدند.

حمایتهای بین المللی برای دخالت نظامی - به رغم شواهد بر استفاده احتمالی از سلاح شیمیایی در آن حمله - کاهش یافته است. اما ژنرال اندرس فوگ راسموس روزدوشنبه گفت باید کاری صورت گیرد.

آندرس فوق راسموسن گفت جامعه جهانی باید در قبال حمله شیمیایی رئیس جمهوری سوریه موضعی روشن و قاطع بگیرد و واکنش نشان دهد، چون در غیر این صورت، پیامی خطرناک به دیکتاتورهای جهان منتقل می شود که محتوای آن این است که می توانند بدون هیچ مجازاتی به حمله شیمیایی دست بزنند.

تاکنون، تنها ترکیه و فرانسه از حمله نظامی به سوریه قاطعانه حمایت کرده اند. در این حال، روز دوشنبه، مسکو شواهد ایالات متحده مبنی بر دست بردن رژیم اسد به سلاح شیمیایی را زیر سؤال برده و در باب آن ابراز تردید کرده است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز دوشنبه گفت که اگر رئیس جمهوری آمریکا به رغم آنچه موازین اجلاس ژنو-۲ خوانده، به اقدام نظامی علیه دمشق دست بزند، پیشبرد دیپلماسی دشوار خواهد شد و دورنمای هرگونه پیشرفتی را در این خصوص برای مدتی مدید، یا حتی شاید برای همیشه، تیره خواهد کرد.

در این حال، نبیل العربی، دبیر کل اتحادیه عرب، می گوید که گزینه نظامی در سوریه گزینه نادرستی است اما در ضمن خاطرنشان کرد آنان که به سلاح شیمیایی دست می برند، باید پاسخگوی اعمال خود باشند.

ژنرال العربی افزود: «نمی توانم بگویم دو دیدگاه گوناگون در خصوص واکنش به سوریه در کشورهای عربی مطرح است، اما می توانم بگویم که نمایندگان ۱۸ کشور بر سر توسل به راه حل قاطع بازدارنده علیه مسئولان این جنایت، توافق نظر دارند.
XS
SM
MD
LG