لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۵

ایران، سوریه و فلسطینیان در سفر اوباما به اسرائیل


تلاش امریکا برای جلوگیری از دست یابی ایران به سلاح هسته ای ، وضعیت سوریه ، توسعه و پیشرفت در منطقه به طور گسترده، که همزمان، با موقعیت های مثبت و چالشهای امنیتی همراه است، و نیز. تلاش برای پیشرفت سریع در روند صلح میان اسرائیل و فلسطینیان از جمله مسائلی است که در دستور کار سفر هفته آینده پرزیدنت اوباما به اسرائیل قرار دارد.

به گفته مایکل اورن سفیر اسرائیل در آمریکا در دیدار آقای اوباما از اسرائیل ، سوریه و ایران از مهمترین مسائل مورد بحث خواهد بود.
وی می گوید "فکر می کنم مساله هر دو کشورسوریه و ایران از مهمترین مسائلی هستند که ما در طول دیدار آقای اوباما در ارتباط با آن ها شاهد گفتگو ها خواهیم بود. سوریه، هم فرصت ها و هم خطراتی را نه فقط برای اسرائیل بلکه برای منطقه در بر دارد. فرصت برای خلاص کردن منطقه از یک رژیم تبهکار به رهبری بشار اسد است، رژیمی که تا کنون ده ها هزار از شهروندانش را کشته است. سوریه تلاش کرده است یک سایت هسته ای نظامی به وجود آورد. هفتاد هزار راکت برای حزب الله لبنان تهیه کرده است. یعنی رژیمی است که برای سرنگونی آن هیچکس، به ویژه در اسرائیل ، ماتم نمی گیرد، و فکر می کنم بسیاری از همسایگانمان نیز همین احساس را دارند. خطر این است که از هم پاشیدگی کامل سوریه به ظهور نیروهای اسلام گرای افراطی بینجامد که تاکنون شاهد آن بوده ایم، و به ویژه، خطرناک ترین مساله در آینده، مهار زردخانه سلاح های شیمیایی در سوریه است".

سفیراسرائیل در آمریکا ضمن اشاره به تعهد آپرزیدنت اوباما در جلوگیری از تولید سلاح های هسته ای توسط ایران می گوید ، تحریم ها هنوز به توقف برنامه های هسته ای ایران نینجامیده است.
او می گوید "رئیس جمهوری آمریکا ، باراک اوباما ، گفته است که از دستیابی ایران به سلاح های هسته ای جلوگیری خواهد کرد. این دقیقاً هدف ماست. ما با آمریکا از نزدیک و صمیمانه برای این هدف همکاری می کنیم. ما از تحریم ها که فراتر از انتظارات موفق بوده اند، قاطعانه حمایت می کنیم. تحریم ها فشار بزرگی بر اقتصاد ایران گذاشته است ، و به کاهش هر چه بیشتر ارزش پول ایران انجامیده است، اما متاسفانه ، برنامه های هسته ای ایران را متوقف نکرده است".

از سوی دیگر، معن رشید عریقات نماینده جناح فتح در آمریکا می گوید، فلسطینی ها از حق مردم سوریه در انتخاب رهبری خود پشتیبانی می کنند.
او در مورد تنش ها در ارتباط با برنامه های هسته ای ایران می گوید ، هنوز برای راه حل دیپلماتیک مساله هسته ای ایران فرصت باقیست . او می گوید "تغییرات در جهان عرب یکی از نگرانی های اصلی آمریکا است. در سوریه ، شرائط از نظر تلفات انسانی هم ناراحت کننده و هم تاسف بار است. موضع فلسطینی ها بسیار ظریف است ، زیرا ما ششصد هزار فلسطینی پناهنده داریم که در سوریه زندگی می کنند و موضع ما همیشه این بوده که از مردم سوریه در انتخاب رهبری خود و آینده کشورشان پشتیبانی می کنیم.
در رابطه با ایران ، باید بگویم ما خودمان خطر مستقیمی از سوی ایرانی ها احساس نمی کنیم. ما همچنین خواهان راه حل صلح آمیز در این تنش هستیم. فکر نمی کنم آمریکا بخواهد پس از افغانستان وعراق در جنگ دیگری در خاورمیانه درگیر شود. به نظر من هنوز جا برای حل دیپلماتیک مساله ایران وجود دارد و فکر می کنم برخورد دولت آمریکا در این ارتباط برخورد بسیارعاقلانه یی است که می خواهد به گفتگو ها بازهم ادامه دهد و نمی خواهد به مبلغان جنگ در اسرائیل گوش دهد که می خواهند آمریکا را بار دیگر به یک درگیری و دخالت نظامی در خاورمیانه بکشانند".

آقای اوباما در سال ۲۰۰۸ زمانی که سناتور بود به اسراییل سفر کرد. اما اکنون در دومین دور از ریاست جمهوری خود به منطقه باز می گردد. تلاش های قبلی او برای برداشتن موانع صلح در خاورمیانه ناموفق بوده است. کاخ سفید می گوید ، آقای اوباما پیشنهاد جدیدی برای صلح خاورمیانه ندارد ، اما ، پیام وی پشتیبانی آمریکا برای از سرگیری گفتگوهای صلح خاورمیانه است.
XS
SM
MD
LG