لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۹

اوباما بازپس گیری سد موصل را تأیید کرد


«دولت اسلامی» روز گذشته خبر بازپس گیری سد موصل را تکذیب کرده بود. این سد یازده روز است که در دست شورشیان است و آنها تهدید کرده بودند که آب آشامیدنی و برق مناطق بزرگی از عراق را قطع خواهند کرد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا امروز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید تأیید کرد که ارتش عراق و پیشمرگه های کرد با کمک نظامی آمریکا سد موصل را از شورشیان «دولت اسلامی» بازپس گرفته اند.

سد موصل بزرگترین سد عراق است و آب و برق بخش بزرگی از شمال عراق از سد موصل تأمین می شود. این سد روز ۱۶ مرداد به دست شورشیان افتاد و «دولت اسلامی» با در دست گرفتن کنترل ذخایر عمده آب و برق عراق تهدید کرده بود که این ذخایر را به روی بخش های بزرگی از کشور خواهد بست.

آقای اوباما بازپس گیری سد موصل را شکست بزرگی برای شورشیان «دولت اسلامی» خواند و گفت چنانچه سد آسیب می دید، عواقب فاجعه باری دامنگیر عراق می شد، و امنیت کارکنان سفارت آمریکا در بغداد هم به خطر می افتاد. رئیس جمهوری آمریکا همچنین این پیروزی را «گام مهمی به پیش» در مقابله با داعش خواند.

شورشیان «دولت اسلامی» در ماههای اخیر با تصرف بخش های بزرگی از غرب و شمال عراق، شکست مفتضحانه ای به ارتش آن کشور وارد کردند، و در پی حملات شورشیان در هفته های اخیر، عده زیادی از اقلیت های قومی و مذهبی عراق از بیم جان از خانه و کاشانه خود گریختند.

آقای اوباما افزود ایالات متحده به طور اضطراری اسلحه و کمک های نظامی در اختیار نیروهای امنیتی و پیشمرگه هایی قرار می دهد که علیه شورشیان می جنگند:

«منافع امنیت ملی ما ایجاب می کند که از امنیت جانی اتباع خود اطمینان حاصل کنیم و بدانیم یک گروه وحشی که بدون هیچ دلیلی و تنها به بهانه اینکه مردم در برابرشان سجده نکرده اند، آنها را گردن می زند، مهار شده؛ چون این گروه می تواند در نهایت تهدیدی برای ما باشد.»

آقای اوباما تصمیم نوری مالکی نخست وزیر پیشین عراق به کناره گیری را اقدامی خواند که امیدها به عقب نشاندن شورشیان اسلامگرا، و جلوگیری از تجزیه کشور را بیشتر کرده است. وی افزود سیاستمداران عراقی نباید اجازه دهند اختلافات قومی و مذهبی بار دیگر به این کشور آسیب بزند.

آقای اوباما همچنین تاکید کرد که آمریکا با همکاری کشورهای منطقه در پی استراتژی درازمدتی برای مقابله با گروه دولت اسلامی خواهد بود. وی گفت موفقیت عملیات مشترک نظامیان عراقی و پیشمرگه ‌های کرد نشاندهنده امکان همکاری بین نظامیان و پیشمرگه هاست.

در همین حال، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان روز دوشنبه خواهان اقدام نظامی بین المللی برای متوقف کردن حملات «دولت اسلامی» به اقلیت های مذهبی عراق پایان شد. وی افزود جامعه بین المللی – و نه فقط یک کشور، باید در مورد نحوه مداخله در عراق تصمیم گیری کند.

XS
SM
MD
LG