باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل شرکت کرد و بر رسیدن به توافق جامع اتمی بر اساس تفاهمنامه لوزان تاکید کرد و گفت آن تفاهمنامه راه های دستیابی ایران به سلاح اتمی را می بندد.
او این اظهارات را پس از آن گفت که مذاکره کنندگان در وین تصمیم گرفتند گفتگوهای اتمی با ایران را تا ۱۶ تیرماه تمدید کنند.
آقای اوباما در این کنفرانس خبری که پس از انتشار خبر تمدید مذاکرات اتمی با ایران به مدت یک هفته، برگزار شد، گفت در نهایت، رعایت الزامات توافق اتمی با ایرانی ها است.
رئیس جمهوری آمریکا گفت اگر ایران به شرایط تفاهمنامه لوزان عمل نکند، آن وقت با مشکل روبرو خواهیم بود.
در تهران نیز حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه گفت دستیابی به توافق جامع هسته ای در چارچوب مذاکرات لوزان و ژنو امکان پذیر است.
باراک اوباما در کنفرانس خبری روز سه شنبه در واشنگتن گفت ایران باید به برنامه های بازرسی های سخت، تن دهد. او گفت هدف مذاکرات، قطع مسیرهای ایران برای دستیابی به سلاح اتمی است که نیازمند راستی آزمایی هست.
او گفت این امر نمی تواند تنها متکی به یک بیانیه از سوی ایران و یا چند بازرسی باشد که هر از چند گاهی، در اطراف می گردند.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: «همانطور که من قبلا هم گفته ام عدم تفاهم بین آمریکا و ایران یک شبه از بین نخواهد رفت و هدف مذاکرات اتمی نیز، درباره اعتماد نیست بلکه برای جلوگیری ایران از دسترسی به تولید سلاح اتمی است.»
آقای اوباما گفت از ابتدا گفته ام که اگر توافق اتمی با ایران بد باشد، آمریکا از آن کنار می کشد.
او گفت اکنون جان کری در وین حضور دارد و به همراه گروه خود عمیقا سرگرم مذاکره است و دستور العمل من به آنها این است که اگر این قرارداد بصورت موثری شکل بگیرد؛ هدف من در این مورد که ایران نمی تواند به سلاح اتمی دست یابد؛ تامین شده است.
رئیس جمهوری آمریکا گفت «ما با دولت ایران خیلی صریح بوده ایم و از اول گفته ایم در صورتی که نتوان به قرارداد خوبی دست یافت؛ ما از مذاکره دور می شویم و خبر خوب آن است که گروه پنج به علاوه یک نیز همینطور فکر می کنند و این به ایران ارتباط دارد که چگونه از تعهدات خود پیروی کند.»
او گفت جدا از مذاکرات اتمی با ایران، آمریکا همچنان پیگیر وضعیت شهروندان زندانی خود در ایران است.
امیر حکمتی، سعید عابدینی، جیسون رضائیان، در ایران بازداشت شده اند و باب لوینسون، شهروند دیگر آمریکایی پس از سفر به ایران، ناپدید شد.
سارا حکمتی، خواهر امير حکمتی، تفنگدار سابق نيروی دريايی آمريکا که از چهار سال پيش به اتهام جاسوسی برای آمريکا در ايران زندانی شده است، برای پيگيری آزادی او به وين، محل برگزاری مذاکرات اتمی ايران رفت و خواستار آزادی برادرش شد.