در حالیکه جمهوری خواهان و برخی از سناتورهای دموکرات مخالفت خود را با توافق هسته ای با ایران اعلام کرده اند، دموکراتها در کنگره آمریکا می گویند که آرای لازم برای حفظ توافق هسته ای با ایران را دارند.
سناتور دموکرات ، چاک شومر روز پنجشنبه ۶ اوت در بیانیه ای مخالفت خود را با توافق اعلام کرده بود. او گفت نظام بازرسی ها از تاسیسات هسته ای ایران نامناسب است و پول آزادشده در پی کاهش بار ِ تحریمها علیه ایران به جمهوری اسلامی امکان خواهد داد پشتیبانی مالی اش را از گروههای پیکارجو در خاورمیانه افزایش دهد و بی ثباتی بیشتری در منطقه ایجاد کند.
با این حال جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت که دولت آمریکا اطمینان دارد اکثر دموکرات ها بر اساس داوری های خود تصمیم خواهند گرفت : «شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می دهد دموکرات ها تصمیمشان را نه بر اساس نظر شومر بلکه بر اساس قضاوت خودشان از توافق و چگونگی جلوگیری از دست یابی ایران به سلاح هسته ای ، می گیرند و ما اطمینان داریم تا زمانی که بر اساس این قضاوت عمل کنند ، دولت از حمایت کافی در میان دموکرات ها برخوردار خواهد بود.»
تا کنون ، دستکم ، ۱۴ سناتور دموکرات، و مستقل، روشن ساخته اندبه توافق رای مثبت می دهند و حدود ۳۴ دمکرات در مجلس نمایندگان نیز پشتیبانی خود را توافق هسته ای با ایران اعلام کرده اند.
این رویدادها در حالیست که همزمان باراک اوباما به خبرگزاری به شبکه خبری سی ان ان گفت که سخنان خود درباره مقایسه جمهوری خواهان مخالفت با توافق هسته ای با تندروهای ایران را پس نمی گیرد.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید نیز در این باره گفت: «جمهوریخواهان در آمریکا با نامه ای که به رهبر ایران نوشتند ، همان هدفی را دنبال کردند که تندروهای داخل ایران در پی آن بودند: «تندرو ها در ایران نیز از دیدگاه ایدئولوژیک با توافق مخالفند و این نکته ای است که پرزیدنت به آن اشاره کرد. اما می خواهم به نکته دیگری اشاره کنم که نشان می دهد جمهوریخواهان ، حداقل ، در سنا ، با نامه ای که به رهبر ایران نوشتند ، هدف مشترکی را با تندرو ها دنبال کردند که رهبر ایران را متقاعد کنند در گیر تعامل برای حصول توافق نشود.»
اشاره سخنگوی کاخ سفید به نامه ای است که تعدادی از اعضای جمهوری خواه کنگره آمریکا پس از تفاهم ایران و قدرتهای جهانی در لوزان بر سر چارچوب توافق هسته ای، به رهبر جمهوری اسلامی نوشتند و اعلام کردند که احتمال دارد هرگونه توافقی با دولت آقای اوباما پس از روی کار آمدن دولت جدید، لغو شود.