لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۱

اوباما: منافع مشترک آمریکا و کانادا ایجاب می‌کند روابطی فراحزبی داشته باشند


رئیس جمهوری آمریکا در کنار نخست وزیر کانادا
رئیس جمهوری آمریکا در کنار نخست وزیر کانادا

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنچشنبه پس از دیدار و گفت‌وگو با نخست وزیر کانادا، تاکید کرد که روابط این دو همسایه آمریکای شمالی، به دلیل وجود منافع مشترک، فراحزبی است و تحت تاثیر رقابت‌های سیاسی داخلی قرار نمی‌گیرد.

جاستین ترودو که در پی پیروزی حزب لیبرال کانادا در انتخابات پائیز گذشته به نخست وزیری رسید، برای دیداری رسمی به واشنگتن سفر کرده و صبح پنجشنبه مورد استقبال رسمی باراک اوباما قرار گرفت. این نخستین دیدار یک نخست وزیر کانادا به آمریکا از سال ۱۹۹۷ به این سو است.

رئیس جمهوری آمریکا در نشست خبری مشترک پس از گفت‌وگو با نخست وزیر کانادا، به این پرسش که در صورت پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا چه بر سر روابط دو کشور خواهد آمد، گفت "رابطه با کانادا، با توجه به منافع مشترک دو کشور، مساله‌ای فراحزبی است."

روابط دولت باراک اوباما با دولت محافظه کار کانادا در چند سال اخیر رو به سردی گذاشته بود، اما با پیروزی حزب لیبرال و نخست وزیری جاستین ترودوی ۴۴ ساله در انتخابات نوامبر ۲۰۱۵، دو همسایه قدرتمند آمریکای شمالی درصدد بهبود روابط بر آمده‌اند.

رئیس جمهوری ایالات متحده ضمن تقدیر از جاستین ترودو برای مشارکت در توسعه و تعمیق همکاری‌های دوجانبه، گفت معتقدم ما می‌توانیم این همکاری‌ها را برای توسعه انسانی در سراسر جهان، بیش از اینها گسترش دهیم و "آینده فوق‌العاده‌ای" رقم بزنیم.

جاستین ترودو، که دیدگاه‌های مشابهی با رئیس جمهوری دموکرات آمریکا دارد، رویکرد باراک اوباما در برابر بحران‌های جهانی را نمونه‌ای از رهبری پیشرو و موفق توصیف کرد و گفت "من از او بسیار آموخته‌ام. او فردی است متفکر، که نه تنها قلب بزرگی دارد، بلکه ذهنی بزرگ دارد."

وی با اشاره به روابط نزدیک و دیرینه دو کشور، گفت که کانادا و ایالات متحده آمریکا به دلایل جغرافیایی همسایه یگدیگر هستند، اما ایجاد این رابطه دوستانه، "انتخاب" آگاهانه دو کشور بوده است.

نخست وزیر جوان کانادا در ادامه گفت "ما در تاریخ مشترک مان با چالش های بزرگی روبرو بوده ایم و موارد توافق بسیار زیاد و عدم توافق اندکی داشته ایم، اما در مورد اهداف مشترک، متحد مانده ایم."

آقای ترودو با اشاره به این که در مسیر درستی برای حل و فصل برخی مسائل قرار داریم، ابراز امیدواری کرد که دو کشور به عنوان همپیمان، همکاری‌های دوجانبه را ادامه دهند؛ "همانطور که برای دهه‌ها اینگونه بوده است."

دو طرف در زمینه‌های مختلفی با یکدیگر گفت‌وگو کردند، از جمله تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه، تقویت صادرات تولیدات مشترک به بازارهای جهانی، مبارزه با تروریسم، مقابله با تغییرات اقلیمی، بحران سوریه و پذیرش پناهجویان خاور میانه.

رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به "استقبال گرم" دو کشور از پناهجویان عمدتا سوری از خاور میانه بر تقویت همکاری‌های نزدیک دوجانبه و تبادل اطلاعاتی در زمینه مبارزه با داعش و جلوگیری از نفوذ تروریست‌ها تحت عنوان پناهجو تاکید کرد.

XS
SM
MD
LG