لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۲

آمریکایی لیبریایی تبار، تازه‌ترین مورد ایبولا در نیجریه


عکس آرشیوی از داوطلبان جنازه های قربانیان ایبولا را آماده دفن می کنند.
عکس آرشیوی از داوطلبان جنازه های قربانیان ایبولا را آماده دفن می کنند.

مقام‌های نیجریه از تشخیص یک مورد جدید ابتلا به ویروس ایبولا خبر داده اند.

این فرد که پاتریک سایر نام داشت و یک مشاور مالی آمریکایی آفریقایی تبار بود، سه هفته پیش از لیبریا به شهر لاگوس در نیجریه رفت و در آنجا تشخیص داده شد که به ایبولا مبتلاست. وی دهمین فرد مبتلا به ایبولا بود که در نیجریه شناسایی شد. آقای سایر و پرستاری که با او در تماس بود، هر دو بر اثر ایبولا جان باختند.

از ده نفری که ظاهراً در روزهای آخر هفته با آقای سایر در تماس بودند و تشخیص داده شد که به ویروس ایبولا مبتلا هستند، تا کنون دو نفر در برابر بیماری به زانو در آمده‌اند. به گفته وزیر بهداشت نیجریه «یکی از آنها پرستاری بود که هنگام بیماری آقای سایر با او در تماس بود. او را قرنطینه کرده‌ایم و تحت آزمایش قرار دادیم، و نتیجه آزمایش او مثبت بود.»

وزیر بهداشت نیجریه می‌گوید هم اکنون ۱۷۷ نفر که نشانه‌های بیماری ایبولا در آنها دیده شده، تحت نظر پزشکان قرار دارند.

بیماری واگیردار ایبولا از شروع گسترش در اوایل سال جاری میلادی تا کنون جان ۹۶۱ نفر را گرفته که همه به جز دو مورد اخیر، در سه کشور لیبریا، گینه و سیرالئون بوده‌اند.

ایبولا یکی از مرگبارترین بیماری های جهان شناخته شده است. نوع موسوم به «ایبولای زئیر» که هم اکنون در کشورهای غرب آفریقا شیوع یافته و تا کنون واکسنی برای آن پیدا نشده، می‌تواند تا ۹۰ درصد مبتلایان را از پا درآورد. با این همه، میزان مرگ و میر بیماران در اپیدمی اخیر بر اساس آمار و ارقام ۵۵ درصد گزارش شده است.

از زمان ابتلای فرد به ویروس ایبولا تا بروز نشانه‌های بیماری ممکن است تا ۲۱ روز طول بکشد، و در هنگام بروز علائم، این بیماری می‌تواند به سرعت به افراد دیگر انتقال پیدا کند.راه انتقال بیماری، تماس افراد با مایعات بدن بیمار است.

گزارش‌ها در این باره که داروهای آزمایشی در درمان مأموران بهداشت آمریکایی و اروپایی که مبتلا به ایبولا شده بودند، مؤثر بوده مقامات نیجریه را برآن داشته که تقاضا کنند در صورت شیوع گسترده تر بیماری به این داروها دسترسی داشته باشند. وزیر بهداشت نیجریه گفته است «در حال حاضر با آزمایشگاه‌ها و دولت‌های مختلف، در مورد داروهایی که بار اول است برای درمان ایبولا استفاده می‌شود تماس گرفته‌ایم. به نظر می‌رسد این داروها امیدی به درمان بیماری می‌دهد.»

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید انتظار می‌رود تا سال ۱۳۹۴ واکسنی برای ایبولا ساخته شود، اما تا این لحظه درمان شناخته شده‌ای برای این بیماری وجود ندارد.

گودلاک جاناتان، رئیس جمهوری نیجریه گفته است برای متوقف کردن گسترش اپیدمی ایبولا در آن کشور، ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار اختصاص داده، و قرار است ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار کمک هم در اختیار دیگر کشورهای درگیر بیماری قرار دهد.

وزیر بهداشت نیجریه می‌گوید ایبولا تاکنون از بندر لاگوس به دیگر شهرها سرایت نکرده است. لاگوس، پایتخت پیشین و بزرگترین شهر نیجریه، با جمعیتی ۲۱ میلیونی نبض اقتصاد نیجریه لقب گرفته است.

کشور ساحل عاج سفرهای هوایی از کشورهای غرب آفریقا را که شمار مبتلایان به ایبولا در آن بالاست، منع کرده است.

XS
SM
MD
LG