کانال تلگرامی «صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد» خبر داد که تعدادی از کارگران این مجموعه بزرگ صنعتی در اهواز پس از دور جدید اعتراض صنفی خود که از روز سهشنبه ۲۴ بهمن شروع شده بود، با مسدود شد کارت های شان از ورود به این شرکت منع شدند.
مالکیت گروه ملی صنعتی فولاد ایران با بانک ملی ایران است که کارگران این مجموعه بارها خواستار تغییر مالکیت آن شده اند.
برخورد با شماری از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در شرایطی انجام شده است که کارگران معترض خواستار بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و رفع نواقص و ایرادهای اساسی در برخی آیتمهای آن، و همچنین همسانسازی دستمزدها با شرکتهای فولادی مشابه و همجوار بودند.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز پیشتر نیز در دیماه سال جاری برای رسیدگی به مطالباتشان به مدت یک هفته اعتصاب کرده بودند.
در همان زمان، معترضان در بیانیهای از «نگاه بردهداری» مسئولان استانی، بانکی و شرکتی در استان خوزستان به کارگران انتقاد کرده و «وقت کشی» مدیران را توهینآمیز اعلام کرده بودند.
خبرگزاری مهر روز هشتم دی در گزارشی به نقل از حمید حاج اسماعیلی، از کارشناسان حوزه کار و فعال کارگری، نوشته بود که میزان دستمزد در ایران نسبت به جهان در سطح پایینی قرار دارد و «اگر خوشبینانه نگاه کنیم در بین ۱۸۰ کشور رتبهای بهتر از ۱۵۰ نداریم.»
به نوشته خبرگزاری ایلنا، در کشورهای اروپایی و امریکایی متوسط دستمزد ساعتی بین ۲۳ تا ۲۶ یورو است، اما در ایران این عدد به سختی در ماه بابت ۱۹۲ ساعت کار کارگر، به ۱۶۰ تا ۱۷۰ دلار میرسد.
این در شرایطی است که حداقل هزینه معیشت در تهران به بیش از ۳۰ میلیون تومان و در کل ایران به ۲۲ میلیون تومان رسیده است.
در سالیان اخیر، شمار اعتراضات کارگری و صنفی در ایران گسترش یافته است. این اعتراضها در قالب اعتصاب، تجمع و راهپیماییهای اعتراضی از جمله به پرداخت نشدن به موقع دستمزد، خصوصیسازی، اخراج نیروی کار، اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل، پایین بودن سطح دستمزدها صورت گرفتهاند.