«اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» (نوفدی) روز دوشنبه کنفرانسی مجازی را با هدف «تشریح آخرین تحولات و مطالبات مردم ایران به خبرنگاران و تحلیلگران خارجی» برگزار کرد.
در این کنفرانس مجازی که به گردانندگی کامران خوانسارینیا، دبیر سیاستگذاری اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران، و با حضور چند تن از کارشناسان برگزار شد علیرضا نادر، کارشناس و تحلیلگر مسائل ایران، با اشاره به تبدیل شدن خوزستان به یکی از کمآبترین استانهای ایران تحت حکومت جمهوری اسلامی، گفت سر دادن شعار «مرگ بر خامنهای» نشان از آن دارد که نباید در توصیف وقایع جاری به صرف واژه «اعتراضات» بسنده کرد و کمکم وقت آن رسیده که از واژه «انقلاب» استفاده کرد.
این تحلیلگر مسائل ایران در ادامه به اتحاد گروههای قومی و مذهبی مختلف خوزستان در این اعتراضات و همچنین سردادن شعار «رضا شاه روحت شاد» و شعارهایی دیگر در دفاع از نظام پادشاهی اشاره کرد و گفت که دولت جمهوری اسلامی بسیار ضعیف و آسیبپذیر است و دلیل عدم سقوط آن تاکنون وجود چندصدهزار نیروی مسلح طرفدار آن است. به گفته نادر، مردم ایران در وضعیت کنونی به شدت نیازمند کمک و پشتیبانی جامعه بینالمللی هستند.
علیرضا نادر افزود که معترضان کنونی در ایران عمدتا سکولار، میهنپرست، و سلطنتطلب هستند و افزود مشکلات جاری در ایران ریشهای قومی ندارد و برافروختن آتش جداییخواهی و جنگ قومی تبعاتی جدی برای امنیت منطقه، اروپا، و ایالات متحده آمریکا خواهد داشت.
جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری گروه «اتحاد علیه ایران هستهای»، یکی دیگر از سخنرانان این جلسه، نیز با اشاره به سرعت تبدیل شدن مطالبات اقتصادی مردم به مطالباتی سیاسی و نیز گسترش سریع اعتراضات به دیگر مناطق ایران، عکسالعمل دولت ایران به این اعتراضات را نشانه اصلاحناپذیری نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.
برادسکی در ادامه بر لزوم حمایت جامعه بینالمللی و بهویژه ایالات متحده از معترضان ایرانی تاکید کرد و افزود دولت بایدن در کنار برنامه برای برجام، باید برنامهای برای رسیدگی به کلیت نظام جمهوری اسلامی نیز داشته باشد. به باور وی، دولت بایدن در کنار توجه ویژه به روسیه و چین، نباید ایران را فراموش کند.
به گفته برادسکی، دولت بایدن باید توانایی انجام مذاکره و رسیدگی همزمان به اعتراضات در ایران را داشته باشد و رویکردی فراتر از قالب برجامی کنونی به ایران اتخاذ کند. او گفت که پوشش کانالهای خبری خارجی از اعتراضات جاری در ایران بسیار ضعیف بوده و دولت بایدن باید توجه «بسیار بیشتری» به تظاهرات گسترده جاری در ایران بکند.
لیسا دفتری، روزنامهنگار و تحلیلگر ایرانی-آمریکایی، نیز ضمن اشاره به مشکلات متعدد جاری در ایران و معضل جدی مردم در تامین مایحتاج اساسی زندگی، به شعارهای معترضان علیه رهبر و دولت ایران اشاره کرد و گفت که مطالبه معترضان حذف «رژیم» است.
به گفته این روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، مردم ایران تحول عظیمی یافتهاند و دوسوم جمعیت ایران که پس از انقلاب متولد شدهاند، نسبت به ایران قبل از انقلاب حس نوستالژیک بسیاری عمیقی دارند. وی افزود ایرانیان به پشتیبانی رسانههای بینالمللی و همچنین کاخ سفید نیاز دارند.
دفتری در پاسخ به پرسشی درباره دلیل انعکاس نه چندان زیاد اعتراضات در رسانههای آمریکایی گفت این رسانهها اهمیت بیشتری به مسائل داخلی کشور خودشان میدهند، سردبیران خبر آنها اطلاعات کافی درباره سایر نقاط جهان ندارند، و اکثر گروهها و اشخاص ایرانی نیز در این زمینه نتوانستهاند به اندازه کافی فعال و منسجم عمل کنند.
لازم به ذکر است که وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه در واکنش به رویدادهای اخیر آبادان، ضمن حمایت از حقوق انسانی مردم ایران، اقدام حکومت جمهوری اسلامی در بهکارگیری خشونت علیه معترضان و نقض حقوق انسانی آنها را محکوم کرد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه ۷ خرداد در رابطه با اعتراضات در شهر آبادان که در پی ریزش ساختمان متروپل به راه افتاده است، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «معترضان شجاع ایرانی از دولتشان می خواهند که به نگرانی های مشروع آنها رسیدگی کند. سوءمدیریت و بی توجهی دولت ایران بارها و بارها مردم ایران را با عدم پاسخگویی به نیازهای اولیه خود مواجه کرده است.»
نوفدی، که سرنام «اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» به انگلیسی است، در تارنمایش خود را یک «سازمان غیرانتفاعی و غیرحزبی متشکل از ایرانیان آمریکایی، با هر پیشینهای، که نسبت به هدف عدالت متعهد هستند و رویدادهای میهنشان ایران را از نزدیک دنبال میکنند» معرفی کرده و مینویسد: «ما وظیفه خود میدانیم که مطالبات آنها برای دستیابی به همان حقوقی که ما به عنوان شهروندان آمریکایی از آن برخورداریم، ارتقا دهیم.»