رادیوی ملی آمریکا (انپیآر) اعلام کرد که دیگر در توییتر فعالیت نخواهد کرد. این رسانه، که نخستین سازمان خبری بزرگی است که از توییتر کنار میکشد، میگوید توییتر به آن برچسب «رسانه وابسته به دولت» زده و استقلال این رسانه را زیر سؤال برده است.
این برچسب برای رسانههای دولتی کشورهایی با حکومتهای خودکامه چون روسیه، چین، و جمهوری اسلامی به کار میرود.
توییتر پس از اعتراض انپیآر، برچسب این سازمان خبری را به «رسانه با بودجه دولتی» تغییر داد؛ اما انپیآر این برچسب را «نادرست و گمراه کننده» خواند و گفت که شرکتی خصوصی، غیرانتفاعی، و مستقل است. انپیآر میگوید کمتر از یک درصد از بودجه سالانه ۳۰۰ میلیون دلاریاش از شرکت پخش عمومی «سیپیبی» میآید که بودجه فدرال دریافت میکند.
جان لنسینگ، مدیر اجرایی «انپیآر»، میگوید با کنار کشیدن از توییتر، از اعتبار و توانایی این شبکه برای تولید محتوا بدون «سایه منفیبافی» محافظت میکند.
آقای لنسینگ گفت خبرنگاران «انپیآر» خودشان باید تصمیم بگیرند که در این شبکه اجتماعی فعال باشند یا خیر. لنسینگ گفت: «حتی اگر از دولت بودجه میگرفتیم - که این طور نیست - موضوع اصلی استقلال عمل است.»
حساب اصلی توییتر «انپیآر»، ۸.۸ میلیون دنبالکننده دارد.
صدای آمریکا، پیبیاس، و بیبیسی هم از جمله رسانههایی هستند که برچسب مشابهی به حسابهای توئیترشان زده شده است.
بخش روابط عمومی صدای آمریکا نیز میگوید برچسب «بودجه دولتی» این تصور را ایجاد میکند که صدای آمریکا یک رسانه مستقل نیست. توییتر به درخواست صدای آمریکا برای اظهار نظر پاسخ نداده است.
صدای آمریکا از طریق «سازمان رسانههای جهانی آمریکا» بودجه دولت ایالات متحده را دریافت میکند؛ اما در پوشش خبری خود استقلال عمل دارد.
مدیر روابط عمومی صدای آمریکا تأکید کرد که هرگونه دخالت مقامات دولتی، در هر سطحی، در پوشش خبری و فرآیند تصمیمگیری صدای آمریکا ممنوع است.
ایلان ماسک که توییتر را در ماه اکتبر گذشته خریداری کرد اوایل ماه جاری، تیک آبی «نیویورک تایمز» را حذف کرد و گزارشهای آن را «پروپاگاندا» خواند.
ایلان ماسک پیشتر اعلام کرده بود که تیکهای آبی را از حسابهای سازمانهای خبری قدیمی حذف میکند، مگر آن که آنها پول پرداخت کنند.
در حال حاضر، تیکهای آبی که قبلا نشان «اصل بودن» حساب کاربری رسانهها به شمار میرفت، تنها از طریق اشتراک ماهانه قابل دریافت است.