لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۵

دیدگاه: منطق آزمایش‌های کره شمالی؛ پیونگ یانگ راه چین دهه شصت را می‌رود


موشک جدید کره شمالی از فراز آسمان ژاپن عبور کرد.
موشک جدید کره شمالی از فراز آسمان ژاپن عبور کرد.

مقاله ای از جاشوآ پولاک در نشریه آتلانتیک

ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی قویترین آن تا کنون بوده است. آزمایش هسته ای کره شمالی در روز یکشنبه به نظر نخستین بمب گرما هسته ای یا بمب هیدروژنی است که در آن فرآیند شکافت هسته ای و همجوشی هر دو انجام گرفته است.

این امر نباید جای شگفتی باشد. کره شمالی انجام آزمایش همجوشی هسته ای را در ماه می ۲۰۱۰ رسما تبلیغ کرده بود. نشریات علمی کره شمالی چندین مورد از آزمایش های مرتبط را مستند کردند. پژوهشگران اخیرا دریافتند که یک شرکت تجارتی کره شمالی در پی بازاریابی برای لیتیوم ۶ از مواد مهم لازم در بمب های هیدروژنی بود.

در دسامبر ۲۰۱۵، کیم جونگ اون در جریان بازدید از یک مرکز تاریخی وابسته به صنایع نظامی کره شمالی اعلام کرد که آن کشور «آماده منفجر کردن یک بمب اتمی و بمب هیدروژنی است».

در ژانویه ۲۰۱۶، کره شمالی دست به آزمایشی زد که به عنوان نخستین تجربه آزمایش بمب هیدروژنی توصیف شد. با این وجود، ابعاد نه چندان بزرگ انفجار تردیدهایی را درباره میزان همجوشی رخ داده به همراه داشت.

تردیدها مورد توجه قرار گرفت. دو روز بعد، رییس آکادمی دولتی علوم در کره شمالی در هشداری گفت کشورش با سرعت تمام به پیشبرد فناوری تسلیحاتی اش ادامه می دهد.

وقتی کره شمالی موشک بالیستیک بین قاره ای «هواسونگ ۱۲» را بهار امسال آزمایش کرد، از «کیم جونگ اون» شنیده شد که این موشک قادر به حمل کلاهکی بزرگ و سنگین است. بعضی کارشناسان این گفته را اشاره به یک بمب هیدروژنی تعبیر کردند. همین مطلب پس از آزمایش موشک بین قاره ای «هواسونگ ۱۴» در ماه ژوئیه اعلام شد.

زمان آزمایش هسته ای یکشنبه هم جای تعجب نیست. کره شمالی معمولا آزمایش های اتمی اش را در تعطیلات رسمی و روزهای خاص آمریکا انجام می دهد. اولین آزمایش هسته ای کره شمالی در ۹ اکتبر ۲۰۰۶ همزمان با تعطیلات ملی «روز کلمبوس» انجام گرفت که روز کشف آمریکا توسط کریستوف کلمب است. آزمایش بعدی در ۲۵ مه ۲۰۰۹ در تعطیلات ملی «روز مموریال بود که روز یادبود کشته شدگان جنگ های آمریکا است؛ و آزمایش سوم در ۱۲ فوریه ۲۰۱۳ با شب سخنرانی رییس جمهور در برابر نشست مشترک کنگره مصادف بود.

کره شمالی شاهد تغییر رویکرد جامعه جهانی به چین پس از دستیابی پکن به جنگ افزار هسته ای در دهه شصت میلادی بود. پیونگ یانگ معتقد است که می تواند با همان شیوه به سیاست دشمنی آمریکا علیه خود پایان بدهد؛ موفقیت در این راه می تواند به معنای پایان تحریم ها، پایان محکومیت های حقوق بشری، پایان پرواز بمب افکن ها و حرکت ناوهای هواپیمابر در اطراف کره شمالی باشد.

این نوشتار بیانگر ارزیابی های نویسنده آن است و الزاما دیدگاه های صدای آمریکا را بازتاب نمی دهد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG