لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۴

کره شمالی برای نخستین بار با سفر کارشناس حقوق بشری به کشور موافقت کرد


کاتالینا دواندس اگولار، گزارشگر ویژه سازمان ملل
کاتالینا دواندس اگولار، گزارشگر ویژه سازمان ملل

رهبر کره شمالی اخیرا با سفر یک کارشناس مستقل حقوق بشری به کره شمالی در راستای بررسی وضعیت معلولین در این کشور موافقت کرده است.

بنا به گزارش نشریه آنلاین «ایندیپندنت»، به دنبال موافقت کره شمالی برای میزبانی کارشناس سازمان ملل، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور معلولین در تاریخ سوم می (۱۳ اردیبهشت) به پیونگ یانگ، پیاتخت کره شمالی، سفر خواهد کرد و به مدت پنج روز در آنجا اقامت خواهد داشت.

سازمان ملل متحد بارها خواستار برقراری عدالت در کره شمالی به خاطر جنایات علیه بشریت در این کشور شده است. اما کره شمالی نیز همواره این اتهامات را رد کرده و قطعنامه های سازمان ملل را توطئه ای از سوی آمریکا و دیگر «نیروهای متخاصم» محسوب کرده است.

اما کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در اقدامی بی سابقه پذیرفته است تا میزبان کاتالینا دواندس اگولار، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور معلولین باشد. خانم اگولار کارشناسی مستقل است که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای این مأموریت انتخاب شده و قرار است پس از پایتخت کره شمالی از استان جنوبی «هوانگهای» در این کشور نیز دیدار کند.

بنا به بیانیه منتشر شده از سوی سازمان ملل، تمرکز تحقیقات خانم اگولار در این سفر بر کودکان معلول خواهد بود.

این اقدام بی سابقه کره شمالی در حالی صورت می گیرد که گزارشگران ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری تا کنون اجازه سفر به ایران و تحقیق درمورد وضعیت حقوق بشر در این کشور را نداشته اند.

جلوگیری ایران از سفر کارشناسان حقوق بشری به کشور

در حال حاضر عاصمه جهانگیر در سمت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران فعالیت می‌کند. او از آبان ماه سال گذشته جایگزین احمد شهید شده است.

آقای شهید، فعال حقوق بشر اهل مالدیو از سال ۲۰۱۰ میلادی به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران انتخاب شد اما هرگز مجوز سفر به ایران و گفت‌وگو با مقامات ایرانی را به دست نیاورد.

مقامات ایران بارها با ادبیاتی تند به آقای شهید تاخته و گزارش‌های او را «مغرضانه» و «سیاسی» نامیدند.

خانم جهانگیر نیز که یک فعال شناخته شده حقوق بشر پاکستانی است در چند ماه گذشته با واکنش منفی مقامات ایران مواجه بوده و خبرگزاری ایرنا به او اتهام همکاری با عربستان زده است.

خانم جهانگیر این گونه اتهام‌زنی‌ها را شاهدی برای «وجود جو ارعاب در ایران» دانسته و یکی از شیوه‌های رایج جمهوری اسلامی برای خاموش کردن دیدگاه‌های مخالف.

با وجود این تقابل‌ها به نظر نمی‌رسد که خانم جهانگیر هم اجازه حضور در ایران را پیدا کند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG