لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۸

کره شمالی تمامی آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای خود را متوقف کرد


در آستانه دیدار قریب الوقوع رهبران کره شمالی و کره جنوبی، پیونگ یانگ بامداد شنبه اعلام کرد که این کشور آزمایش های هسته ای و موشکی را تعلیق و یک مرکز آزمایش هسته ای را در شمال این کشور تعطیل خواهد کرد.

خبرگزاری ها اعلام کردند کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی اعلام کرد این کشور دیگر نیازی به آزمایش هسته‌ای و موشکی ندارد.

اقدام کره شمالی تنها چند روز قبل از دیدار رهبر این کشور با رئیس جمهوری کره جنوبی است.

قرار است بعد از دیدار رهبران کره شمالی و جنوبی، کیم جونگ اون با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دیدار کند.

خبر توفق برنامه موشکی و هسته ای کره شمالی در حالی اعلام شده که رهبر این کشور پیش از این دیداری با مایک پمپئو رئیس سازمان سیا داشته است. گفته شده این دیدار برای مقدمات دیدار قریب الوقوع پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی صورت گرفت.

دو روز پیش، رئیس جمهوری آمریکا در کنفراس خبری با نخست وزیر ژاپن ابراز امیدواری کرد که دیدار تاریخی اش با رهبر کره شمالی یک موفقیت برای جهان باشد.

پرزیدنت دونالد ترامپ چهارشنبه شب، مهمترین موضوع مورد مذاکره را مساله تسلیحات هسته ای کره شمالی عنوان کرد.

آقای ترامپ گفت: «همانگونه که می دانید قرار است در هفته های آینده با کیم جونگ اون درباره عاری سازی شبه جزیره کره از تسلیحات هسته ای دیدار کنم. امیدوارم که این دیدار موفقیتی بزرگ باشد. من مشتاقانه منتظر آن هستم. تحقق هدف مذاکرات مساله بزرگی برای کره شمالی و جهان است. ما هر آنچه ممکن است برای تحقق آن انجام می دهیم، تا آن را به یک موفقیت برای جهان تبدیل کنیم.»

پرزیدنت ترامپ اما گفت که در صورت عدم تمکین کیم جونگ اون از قطعنامه های مصوب شورای امنیت ملل متحد، و خواسته های جامعه بین المللی، ممکن است در هر مقطعی از فرآیند مذاکرات میز گفتگو را ترک کند: «ما از زمان پدر بزرگش [پدربزرگ رهبر کنونی کرهٔ شمالی] تاکنون در چنین وضعیتی با آن رژیم نبوده‌ایم. بنابراین من امیدوارم که این دیدار موفقی باشد. من اگرفکر کنم که دیدارمان همراه با موفقیت نخواهد بود، آن را لغو خواهم کرد. من اگر فکر کنم که دیدارمان مثمر ثمر نخواهد بود، اصلاً به این دیدار نخواهم رفت. من حتی اگر در طی این دیدار فکر کنم که مثمر ثمر نخواهد بود، با احترام جلسه را ترک خواهم کرد و تحریم ها و هر کار دیگری که می کنیم را ادامه خواهم داد.»

پرزیدنت ترامپ در این نشست خبری وعده داد که هر سه آمریکایی زندانی در کره شمالی را به خانه برگرداند.

هنوز تاریخ و یا مکان مشخصی برای این دیدار تعیین نشده است. اما روستای پانمونجوم در مرز بین دو کره محتملترین مکان برای نشست تاریخی این دو رهبر عنوان شده است.

در بخش دیگر که به پیوندهای تجاری بین توکیو و واشنگتن مربوط می شود، پرزیدنت ترامپ گمانه زنی ها درباره پیوستن مجدد به پیمان شراکت ترنس-پسیفیک را رد کرد و گفت که ترجیح شخص و دولت او انعقاد قراردادهای دوجانبه بازرگانی با دیگر کشورها است: «من نمی خواهم آمریکا به عضویت پیمان شراکت ترنس-پسفیک درآید اما اگر پیشنهاد خیلی خوبی بدهند، آن را می پذیرم. اما ترجیح می دهم که توافق های دوجانبه با دیگر کشورها داشته باشیم. زیرا به نفع کشور و نیروی کار است. من توافق دوجانبه با ژاپن را ترجیح می دهم. آمریکا هم اکنون توافق دوجانبه با شش کشور از یازده کشور عضو این شراکت دارد و بقیه هم خواستار انعقاد توافق دوجانبه هستند.»

در کنفرانس خبری روز چهارشنبه، آقای آبه به دشورای های اجرایی شدن توافق با کره شمالی اشاره کرد: «اشتباهات گذشته نباید دیگر تکرار شود. و پرزیدنت ترامپ و من در این مساله اتفاق نظر کامل داریم. کره شمالی به توافق های سال های ۱۹۹۴ و ۲۰۰۵ که از پیگیری برنامه تسلیحات هسته ای منع می شد، متعهد نبوده است. کره شمالی طی این سال ها به نوعی از تمامی تلاش های جامعه جهانی سوء استفاده کرد تا بتواند تسلیحات هسته ای و موشک های بالتسیک بسازد.»

آقای آبه همچنین خواستار توجه آمریکا به مساله ربوده شدن شهروندان ژاپنی توسط کره شمالی در مذاکراتش با این کشور شد.

دولت پرزیدنت ترامپ توانسته است با تصویب دو قطعنامه در شورای امنیت ملل متحد، پیونگ یانگ را از یک سوم در آمد خارجی اش محروم کند و دسترسی کره شمالی به سوخت فسیلی را به شدت محدود کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG