لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۳

عادی‌سازی اخراج اساتید در رسانه‌های حکومتی؛ اخراج‌ها سیاسی نیست دنبال تنش آفرینی هستند


کلاس‌های خالی دانشگاه در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱
کلاس‌های خالی دانشگاه در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱

موج تازه اخراج اساتید منتقد دولت و حکومت در آستانه آغاز سال تحصیلی همچنان ادامه دارد و انتقادها و هشدارها نیز مانع این روند نشده تا در ادامه این رویکرد جدید، رسانه‌های وابسته به حکومت نیز به دنبال «عادی‌سازی» این اقدام باشند.

در همین راستا رسانه‌های حکومتی از جمله خبرگزاری دولتی «ایرنا» در مصاحبه‌ها و مطالب هدفمند سعی در توجیه این اقدامات دارند. ایرنا در گفتگویی که با یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته به نقل از او نوشته است که «جو رسانه‌ای» که در مورد «قطع همکاری» با اساتید به راه افتاده، واقعیت ندارد و ادعا کرده که «سعی دارند این موضوع سیاسی و امنیتی جلوه داده شود.»

احمد نادری «امنیتی بودن» اخراج اساتید را رد کرده و گفته است موضوع «عدم احراز شرایط» برای ادامه همکاری مطرح است و «بحث قطع همکاری با برخی از اساتید همواره بوده و هست و موضوع چندان جدیدی هم نیست.»

در هفته‌های اخیر برخی از اساتید دانشگاه که با آنها «قطع همکاری» شده، نامه‌های اداری دریافتی در این زمینه را نیز در رسانه‌های اجتماعی منتشر کردند که در بیشتر آن نامه‌ها، گزارش «مراجع ذی‌صلاح» به عنوان دلیل «قطع همکاری» ذکر شده است.

با اینکه نامی از این «مراجع ذی‌صلاح» در نامه‌های منتشر شده برده نشده اما این موضوع برای همه مشخص است که این «مراجع»، نهادهای امنیتی از جمله سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات و امنیت هستند که در گزینش افراد در سمت‌های مختلف نقش پررنگی دارند.

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی نیز به ایرنا گفته است که «جریان خاص در آستانه بازگشایی دانشگاه‌ها با اسم رمز اخراج اساتید دنبال تنش آفرینی هستند.»

مهرداد ویس‌کرمی تاکید کرده است که همکاری یا قطع همکاری با اساتید در وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی هر کدام روال قانونی مشخصی دارد که «توسط شورای انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شده است.»

بنابر ادعای این نماینده مجلس «جریان سیاسی خاصی» در صدد است که تقابلی میان «نخبگان» با دولت و «مجلس انقلابی» ایجاد کند در حالی که به گفته او «واقعیت چیز دیگری است.»

روزنامه «جام‌جم»، ارگان مطبوعاتی صداوسیما نیز سیزدهم اردیبهشت ماه دانشگاه را محلی برای تولید «اپوزیسیون» دانست و بر ادامه «پاکسازی‌ها» تاکید کرده بود. رئیس دانشگاه تهران هم در همان روز مدعی شد که قطع همکاری با اساتید به‌خاطر «مشکلات اخلاقی» است نه مسائل سیاسی.

محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران ادعا کرده بود :«من کاملا مطلع هستم که از ادامه همکاری برخی از این افراد به علت مشکلات اخلاقی و داشتن شاکی ممانعت به عمل آمده است، ولی در رسانه‌ها مدعی می‌شوند که قطع همکاری آنها به علت مسائل سیاسی بوده است.»

روزنامه جام‌جم دانشگاه را «بستری برای تربیت اپوزیسیون» خواند و از دولت خواسته بود با قاطعیت بیشتر اساتید «منحرف» را اخراج کند.

در هفته‌های اخیر همزمان با اخراج اساتید، گزارش‌هایی از جذب چهره‌های وابسته به حکومت از جمله سعید حدادیان، مداح نزدیک به «بیت رهبری»، سجاد صفار هرندی، فرزند محمد حسین صفارهرندی، سردبیر سابق کیهان و وزیر ارشاد دولت محمود احمدی‌نژاد،‌ امیرحسین ثابتی، مجری شبکه «افق» صداوسیما و عباس موزون یکی دیگر از مجریان صداوسیما به عنوان استاد دانشگاه منتشر شد.

XS
SM
MD
LG