لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۴

چه کسی جایزه نوبل ادبی را خواهد برد؟


توجه آکادمی نوبل معمولا بر ادبیات داستانی است. سوتلانا الکسیویچ، برنده سال ۲۰۱۵ از معدود نویسنده هایی بود که برای داستانهای واقعی جایزه نوبل گرفت.صداهای چرنوبیل، خاطرات ِدردناکی از فاجعه اتمی چرنوبیل مشهورترین اثر او است. الکسیویچ شرح حال نویس انسانهایی است که گرفتار بازی بی رحم سیاست شده اند و این ماجراهای واقعی را به شیوه ای قصه گونه روایت می کند.

سوتلانا الکسیویچ-برنده جایزه نوبل ادبی ۲۰۱۵

نوبل بر خلاف دیگر جوایز فهرست بلند و کوتاه منتشر نمی کند.

بسیاری برای گمانه زنی به وب سایت شرط بندی Ladbrokes «لَد بروکس» مراجعه می کنند.

معمولا مردم بر روی نویسنده های مشهور شرط می بندند از جمله آدونیس ، شاعر عصیانگر و اندیشمند اهل سوریه یا نگوگی واتیانگو ، نویسنده اهل کنیا.

جایزه نوبل معمولا به نویسنده هایی اهدا می شود که برای مبارزه در راستای حقوق بشر با سختی روبرو شده اند و یا به زندان انداخته شده اند درست مانند این دو نویسنده که به ناچار از زادگاه خود تبعید شده اند.

برخی برای گمانه زنی سراغ نامهای خیلی بزرگ می روند از جمله میلان کوندرا ، رمان نویس و نمایشنامه نویس برجسته چک و خالق آثاری چون «جاودانگی»، «جهالت»و «هویت». کوندرا سالهاست اثر درخشانی منتشر نکرده و نشانی از او نیست. از همین رو، شانس زیادی برای گرفتن جایزه نوبل ادبی ندارد.

هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی که از او به عنوان چالرز دیکنز عصر ما یاد می شود نیز جزو نویسنده هایی است که بسیاری گمان می کنند برنده نوبل ادبی امسال باشد و هر سال در گمانه زنی برای برنده های جایزه نوبل ادبی نامش مطرح می شود.

هاروکی موراکامی- نویسنده ژاپنی

از سال ۱۹۹۳ که تونی موریسون جایزه نوبل ادبی را دریافت کرد، هیچ آمریکایی این جایزه را نگرفته است. هر سال نام فیلیپ راث به عنوان برنده احتمالی کم و بیش شنیده می شود اما چون بازنشسته شده است، شاید نتواند نظر آکادمی نوبل را جلب کند.

از آمریکایی هایی که احتمال دارد امسال جایزه نوبل را ببرند ، نام دان دِلیلو مطرح است که دو بار نامزد دریافت جایزه پولیتزر شده و جایزه معتبر ِن فالکنر را نیز دریافت کرده است.

فیلیپ راث-نویسنده آمریکایی

جویس کرول اوتس، از دیگر نویسنده های آمریکایی است که اگر برنده شود ، از دید بسیاری موجی از هیجان را به مراسم کسل بار نوبل خواهد آورد. جویس کرول اوتس شخصیت جالبی دارد که در آثار و سبک نوشته هایش نیز بازتاب پیدا می کند. از این نویسنده آثاری چون «عروس بیوه»، «سیاهاب»، و «خوب شد شناختمت» به فارسی ترجمه شده است. هر چند او در عرصه ادبی، نویسنده ای قوی است اما در فضای مجازی کارنامه درخشانی ندارد و توییت هایی که منتشر می کند،گاه ناخواسته رگه هایی از نژادپرستی دارند و شاید همین بی مبالاتی در شبکه های اجتماعی به ضرر تمام شود و جایزه نوبل ادبی را به او ندهند.

جویس کرول اوتس- نویسنده آمریکایی

از آنجایی که در چند سال اخیر، نویسنده هایی که آثارشان درخشان است اما نامشان از زادگاه خود فراتر نرفته، توجه آکادمی نوبل را به خود جلب کرده اند، پیش بینی منتقدان ادبی این است که این بار نیز چنین اتفاقی بیفتند. فهرست این افراد در سایت پیش بینی برنده نوبل ادبی شامل کسانی چون محمود دولت آبادی از ایران، کلادیو ماگرِس از ایتالیا، نول سعداوی از مصر و نورالدین فرح از سومالی است.

برنده جایزه نوبل ادبی سال ۲۰۱۶ روز پنجشنبه سیزدهم ماه اکتبر اعلام خواهد شد.

XS
SM
MD
LG