لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۲

‏محرومیت سه روزنامه‌نگار زن بازداشتی از ملاقات؛ دلیل: همخوانی ترانه اعتراضی


نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نسیم سلطان‌بیگی
نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نسیم سلطان‌بیگی

‏نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نسیم سلطان‌بیگی، سه روزنامه‌نگار بازداشتی، به دلیل همخوانی آهنگ سفرناک از پشت تلفن، از ملاقات محروم شده‌اند.

همسر نیلوفر حامدی ۱۱ دی در شبکه ایکس نوشت: «وقتی از مسئولین زندان پرسیدند مگر خواندن آهنگ ایرادی دارد؟ گفتند: «آخه آهنگش چیزه.»

‏این تصمیم در حالی گرفته شد که برخلاف قانون، آنها برای ابلاغ محرومیت از ملاقات، به شورای انضباطی زندان احضار نشده بودند.

کلمه «آهنگش چیزه» از قول مسئولین زندان، موج تازه ای از هشتگ شدن «چیزه» در بین کاربران شبکه‌های اجتماعی به نشانه اعتراض به ممنوع الملاقات شدن این سه زندانی سیاسی ایجاد کرده است.

ویدیوی همخوانی ترانه سفرناک که ۲۷ آذر توسط الناز محمدی، خواهر الهه محمدی منتشر شد؛ مضمونی اعتراضی و سیاسی دارد و در بخشی از شعر آن گفته شده: «اسلحه‌ای م‍ستم روی این آوار من خطرناکم».

در این ویدیو ‏نیلوفر حامدی، الهه محمدی و نسیم سلطان‌بیگی در سه تلفن جداگانه همزمان این ترانه را به طور زنده هم‌خوانی می‌کنند.

ایران جلیلی مادر نسیم سلطان‌بیگی نیز در یادداشت کوتاهی دیروز ۱۰ دی‌ماه در ایکس گفت: «برای ملاقات با دخترم به زندان اوین مراجعه کردم. اما به ما و خانواده الهه محمدی و نیلوفر حامدی⁩ اجازه ملاقات داده نشد».

مادر این روزنامه‌نگار زندانی افزود: «آنها گفتند که علت این محدودیت استفاده خارج از مقررات از تلفن زندان است.»

وی ‏⁧نوشت که محرومیت ملاقات با این سه روزنامه‌نگار تا پایان دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

اما مجموعه خبرهای خانواده‌ها و صفحه نرگس محمدی از زندان اوین این گمانه‌زنی را قوت می‌بخشد که در اصل ممنوع الملاقات شدن زندانیان سیاسی بند زنان اوین بر اثر واکنش دادگاه انقلاب به اعتراض‌ها و شعارهای آنان دربازدیدی باشد که مقامات قضایی در ۶ دی از زندان اوین داشتند.

پیش از این ایران جلیلی در ۹ دی اعلام کرده بود که ⁧نسیم سلطان بیگی و ۱۲ نفر از هم‌بندی‌هایش به مدت ۱ماه ممنوع از تماس تلفنی شده‌اند.

وی در حساب کاربری‌اش در ایکس نوشت: «این محدودیت ظالمانه ۶ دی ماه، در پی حضور قضات دادگاه انقلاب در بند زنان زندان اوین رخ داد».

ایران جلیلی گفت که آنها این تصمیم را در واکنش به اعتراض زنان زندانی به نحوه رسیدگی به پرونده‌ها و صدور احکام اعدام گرفتند.

پیشتر نیز صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل در روایتی از بازدید شماری مقامات قضایی جمهوری اسلامی از بند زنان زندان اوین نوشت که مقامات پس از واکنش زنان زندانی و سر داده شدن شعار، «از بند گریختند».

بنابر متنی که در این صفحه منتشر شده این اتفاق در جریان بازدید روز ششم دی ‌قضات دادگاه انقلاب و مقامات قضایی جمهوری اسلامی از زندان اوین، رخ داده است.

همچنین در خبر دیگری اشکان منفرد، برادر شکیلا منفرد، زندانی سیاسی در بند زنان اوین، روز چهارشنبه ششم دی، در شبکه اجتماعی «ایکس» از پراکنده کردن زنان هم‌بند شکیلا، در زندان‌های مختلف ایران خبر داد.

آقای منفرد نوشت: « قاضی ایمان افشاری با حضور در بند زنان اوین و ایجاد تشنج و درگیری، دستور داده است که طی یک هفته زنان زندانی در این بند به زندان‌هایی در شهرهای مختلف منتقل شوند.»

اشکان منفرد افزود که دستور انتقال خواهرش، شکیلا، به سیستان و بلوچستان صادر شده، اما هنوز نتوانسته با وی حرف بزند به ویژه که کارت تلفن او مسدود شده است.

برادر این زندانی سیاسی اشاره کرد که این خبر را غیر مستقیم از بند زنان زندان اوین شنیده است اما خانواده اش به دنبال تایید این خبر هستند.

براساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها ایمان افشاری رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، محمدرضا عموزاد رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، علی قناعت‌کار سرپرست دادسرای امنیت، القاضی المهر رئیس دادگستری کل استان تهران و تعدادی از مقامات امنیتی و جمهوری اسلامی از جمله افرادی بودند که برای بازدید بند زنان به زندان اوین رفته بودند.

XS
SM
MD
LG