یک روز پس از آن که ارتش نیجریه نجات ۲۰۰ دختر و ۹۳ زن را از اسارت بوکوحرام جشن گرفت، سخنگوی ارتش از اسارت زنان و کودکان بیشتری در دست این گروه افراطی اسلامگرا خبر داد.
بر اساس بیانیه ثانی عثمان که چهارشنبه شب منتشر شد، چندین نفر، از جمله یک زن و یک سرباز در جریان تیراندازیهای میان پیکارجویان بوکوحرام و نیروهای ارتش در ۹ اردوگاه جداگانه بوکوحرام در مناطق جنگلی سامبیسا، کشته شده اند. این بیانیه در عین حال از مجروح شدن هشت زن و جراحت وخیم چهار سرباز خبر داده است.
به گفته مقام های نیجریهای، برخی از زنانی که پیشتر آزاد شدهاند در مدت اسارت در اردوگاه های بوکوحرام چنان تغییر کردهاند که به روی نجات دهندگان خود تیراندازی میکردند. روز چهارشنبه یک مشاور روانی گفت این زنان به درمانی فشرده نیاز دارند.
به گفته سخنگوی ارتش نیجریه، در جریان درگیری ها چندین فرمانده زمینی و سرباز پیاده بوکوحرام کشته شدند و چندین دستگاه تانک و تجهیزات نظامی پیشرفته از آنان به دست آمد و یا تخریب شد.
این بیانیه همچنین میگوید «نیروهای ارتش عده دیگری از زنان و کودکان را نجات دادهاند». اما اشاره ای به تعداد نجات یافتگان نکرده و تنها افزوده است: «آنان برای رسیدگی بیشتر به یک منطقه امن منتقل شده اند».
سخنگوی ارتش پیشتر گفته بود ارتش نیجریه گروه های امدادی پزشکی و اطلاعاتی برای بررسی وضعیت اسیران نجات یافتهای که بسیاری از آنان به شدت آسیب روانی دیده اند، اعزام کرده است.
هنوز معلوم نیست که برخی از دختران دانش آموز شهر چیبوک که سال گذشته ربوده شدند، هم درمیان ۲۹۳ زن ودختری که روز سه شنبه نجات یافتهاند، هستند یا خیر.
ربودن این دختران در سال ۲۰۱۴، که به «دختران چیبوک» معروف شدند، خشم جامعه بینالمللی را برانگیخت و به راه اندازی کمپینی برای نجات آنان در توئیتر منجر شد و سبب شد نام بوکوحرام مورد توجه جهان قرار گیرد.
۲۱۹ تن از دختران ربوده شده چیبوک هنوز مفقودالاثر هستند. ارتش نیجریه و سخنگویان نیروهای ضد شورش میگویند بر اساس اطلاعاتی که به دست آورده اند هنوز عده ای از دختران چیبوک در جنگل سامبیسا اسیرند.
یک مشاور امور روانی که زنان رها شده از اسارت بوکو حرام را تحت درمان قرار داده، می گوید ایدئولوژی اسلام گرای افراطی این گروه در برخی از آنان به شدت نهادینه شده است، و عده ای دیگر وابستگی عاطفی شدیدی به شبه نظامیانی یافته اند که به ازدواج اجباری آنان درآمده اند.
این مشاور روانی که به دلیل آن که پیشتر هدف حمله بوکو حرام قرار گرفته بود نمیخواست نامش فاش شود، به اسوشیتدپرس گفت، حدود ۹۰ زن و دختر که چهارماه پیش در استان یوبه توسط ارتش آزاد شدند، با گفتن این که شبه نظامیان آدم های خوبی هستند و با آنان خوش رفتاری کرده اند موجب ناراحتی جامعه خود شده اند.
مدیر بخش تحقیقات و دفاع از آفریقا در سازمان عفو بین الملل می گوید «آسیب روانی که به این زنان و کودکان وارد آمده بسیار هولناک است».
به گفته نتسانت بلای «برخی از آنان بارها و به تکرار مورد تجاوز جنسی قرار گرفته، برای بردگی جنسی فروخته شده، و یا تحت تلقین های شدید ایدئولوژیکی قرار گرفته، و گاه حتی وادار به جنگیدن برای بوکو حرام شده اند.»
سازمان عفو بین الملل پیشتر در ماه آوریل اعلام کرد که از اوائل سال ۲۰۱۴ تاکنون بوکوحرام دست کم دو هزار زن ودختر را ربوده است.