لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۲

اسرائیل: شماری از کارکنان آموزشی «آنروا» عضو سازمان‌های تروریستی بودند


تحقیقات مؤسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس، ۱۲ مدیر و معاون در مدارس متعلق به آنروا را به عنوان «اعضای فعال سازمان‌های تروریستی» شناسایی کرده است که مطالب ضد اسرائیلی را به شاگردان خود آموزش داده اند.
تحقیقات مؤسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس، ۱۲ مدیر و معاون در مدارس متعلق به آنروا را به عنوان «اعضای فعال سازمان‌های تروریستی» شناسایی کرده است که مطالب ضد اسرائیلی را به شاگردان خود آموزش داده اند.

روزنامه «جروزالم پست» اسرائیل روز پنجشنبه ۲۴ آبان به نقل از یک گزارش جدید از مشارکت شماری از کارکنان بخش آموزش آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، در «فعالیت های ستیزه جویانه حماس» خبر داد.

به نوشته این نشریه، سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل در تابستان سال جاری گزارشی افشاگرانه منتشر کرده بودند که نشان می‌داد بیش از ۱۰ درصد از کارکنان ارشد آموزشی «آنروا» در غزه از اعضای حماس یا جهاد اسلامی، دو گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی بودند.

جزورالم پست نوشت: این گزارش که با آژانس نیز به اشتراک گذاشته شد، ادعاهای این سازمان مبنی بر ارائه آموزش بی طرفانه و غیر افراطی به کودکان فلسطینی را رد کرد.

بر اساس این گزارش، تحقیقات مؤسسه نظارت بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس، ۱۲ مدیر و معاون در مدارس متعلق به آنروا را به عنوان «اعضای فعال سازمان‌های تروریستی» شناسایی کرده است که «بسیاری از آنها سمت فرماندهی در واحدهای تروریستی دارند.»

سخنگوی این موسسه به جروزالم پست گفت: «این کشف به طور مستقیم با تضمین‌های اخیر فیلیپ لازارینی، کمیسر آژانس، به مجمع عمومی سازمان ملل درباره تعهد سازمان تحت نظارت او به آموزش مدارا و ضد افراط گرایی در تضاد است.»

بر اساس این گزارش جدید، «بخش نگران‌کننده یافته‌ها، کشف تونل‌های حماس در زیر دو مؤسسه آموزشی - المغازی ب و الزیتون ع بوده است.»

علاوه بر این، در یک از مدارس به دانش آموزان کلاس پنجم آموزش داده شده بود که از «دلال مغربی، تروریست مسئول کشتار جاده ساحلی در سال ۱۹۷۸ که ۳۸ اسرائیلی را به قتل رساند»، تجلیل کنند.

دروس آموزشی، مغربی را به عنوان یک «رهبر رزمی» و «قهرمان» معرفی و دانش آموزان را تشویق می کرد تا فرزندان و خیابان های خود را به نام او نامگذاری کنند.

همچنین لوراقی با آرم آنروا شامل پرسش‌هایی بوده است که در آن گفته شده که «آزادسازی مسجد الاقصی و فداکاری برای آن وظیفه همه مسلمانان است.»

در این ارتباط، در مدرسه احمد عبدالعزیز، نقشه اسرائیل محو شده و به جای آن نام فلسطین نشان داده شده است.

پارلمان اسرائيل حدود دو هفته قبل طرح ممنوعیت فعالیت آنروا را تصویب کرد.

طبق این مصوبه که حدود ۳ ماه دیگر اجرایی می‌شود، آنروا به‌عنوان یک نهاد تروریستی شناخته شده است، فعالیت آن در سراسر اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی‌ تحت کنترل این کشور ممنوع می‌شود و نهادهای اسرائیلی اجازه هیچگونه تماسی با آن نخواهند داشت.

پیشتر نیز ارتش اسرائیل سوم آبان اعلام کرد که این کشور خواستار توضیح فوری مقامات ارشد سازمان ملل متحد در مورد «دخالت» کارکنان آنروا در حمله ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل شده است.

به نوشته جروزالم پست، ارتش اسرائیل همچنین خواستار «تحقیق فوری» در مورد کارمندان آنروا شد.

این مطالبات پس از آن انجام شدند که آنروا تایید کرد که «محمد ابو‌عطاوی» که روز دوم آبان در پی حمله هدفمند ارتش اسرائیل کشته شد، کارمند این آژانس بوده است.

ارتش اسرائیل پس از کشته‌شدن ابوعطاوی، او را «یکی از فرماندهان حماس» معرفی و اعلام کرد او که نقش مهمی در کشتار و ربودن اسرائیلی‌ها در حمله ۱۵ مهر داشت، بیش از دو سال پیش به استخدام آنروا در آمده بود.

اسرائيل در بهمن‌ سال گذشته اعلام کرد برخی از کارکنان «آنروا» در کشتار و گروگان‌گیری اسرائيلی‌ها در حمله سال گذشته حماس شرکت داشتند و حدود ۱۹۰ کارمند این نهاد، از جمله معلمان، به‌عنوان شبه‌نظامیان حماس یا «جهاد اسلامی»، دو گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، مشغول به فعالیت بوده‌اند.

اسرائیل در یک سال گذشته بارها آنروا و کارکنان این نهاد سازمان ملل متحد را به همکاری با شبه‌نظامیان حماس و حضور در حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته متهم کرده است.

سازمان ملل متحد زمستان گذشته پس از بررسی اتهامات وارده از سوی اسرائیل مبنی بر مشارکت برخی اعضای آنروا در حمله مهر پارسال، آنها را از کار اخراج کرد.

XS
SM
MD
LG