اکثر بزرگسالان آمریکایی معتقدند که انتشار اطلاعات نادرست در رابطه با تهاجم روسیه به اوکراین «یک مشکل بزرگ» است و عمدتاً دولت روسیه را برای انتشار اخبار نادرست مقصر میدانند.
نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات روابط عمومی نورک-آسوشیتدپرس نشان میدهد که ۶۱ درصد از مردم آمریکا انتشار اطلاعات نادرست در مورد بحران اوکراین را مشکلی بزرگ میدانند و تنها ۷ درصد آن را مشکل نمیپندارند.
بر اساس این نظرسنجی، ۴۴ درصد از افراد زیر ۳۰ سال این موضوع را یک معضل میدانند، در حالی که این رقم برای افراد بالای ۳۰ سال، ۶۵ درصد است.
از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در ماه فوریه، پستهای گمراهکننده، تصاویر یا ویدیوهای جعلی، و محتوای پروپاگاندا در شبکههای اجتماعی پخش شد.
در هفتههای اخیر، رسانههای دولتی روسیه از طریق این شبکهها فعال شدهاند تا توییتها، گزارشهای تلویزیونی، و پستهایی را تبلیغ کنند که ادعا میکنند تصاویر ساختمانهای آسیبدیده از بمب و اجساد در اوکراین صحنهسازی یا جعلی هستند.
حدود سه چهارم مردم آمریکا دولت روسیه را به دلیل پخش اطلاعات نادرست در مورد بحران اوکراین مقصر میدانند، در حالی که بسیاری نیز کاربران شبکههای اجتماعی، شرکتهای فنآوری، و رسانههای خبری را مقصر میدانند. به مراتب، عده کمتری دولتهای اوکراین یا ایالات متحده آمریکا را مقصر اصلی این معضل میدانند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این نظرسنجی نشان میدهد که اکثر شهروندان آمریکا - حدود ۵۷ درصد - بر این باورند که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، سربازان روس را به ارتکاب جنایات جنگی تشویق کرده است، در حالی که ۶ درصد معتقدند که او این کار را نکرده است. ۳۶ درصد دیگر میگویند اطلاعات کافی برای اظهارنظر در این رابطه را ندارند.
از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ ماه فوریه، خبرگزاری آسوشیتدپرس و مجموعه «فرانت لاین» شبکه «پیبیاس»، ۱۷۸ مورد جنایت جنگی بالقوه را تأیید کردهاند.
این نظرسنجی همچنین نشان داده است که از هر ۱۰ آمریکایی، ۶ نفر معتقدند کاربران شبکههای اجتماعی مسئولیت مهمی در انتشار اطلاعات نادرست درباره تهاجم روسیه به اوکراین دارند. حدود نیمی از افراد هم خود شرکتهای مالک شبکههای اجتماعی را مقصر این ماجرا میدانند.
نیمی از آمریکاییها هم دولت چین را، که از محکوم کردن اقدامات روسیه در اوکراین خودداری کرده است، به دلیل پخش اطلاعات نادرست در مورد جنگ سرزنش میکنند.
گزارش جدید «نیوز گارد» نشان داده است که رسانههای دولتی چین دستکم ۷۴ پست به زبان انگلیسی در فیسبوک منتشر کردهاند که یک تئوری توطئه را مطرح میکند. این پستها میگویند آمریکا در اوکراین آزمایشگاههای مخفی جنگ بیولوژیکی را که عمداً ویروسهای مرگبار منتشر کردهاند، اداره میکند.
به نوشته آسوشیتدپرس، حقیقت این است که آمریکا آزمایشگاههایی را در اوکراین راه اندازی کرده است، اما این آزمایشگاهها مخفی نیستند و سلاحهای بیولوژیکی تولید نمیکنند.