لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۲

شواهد تازه از تلاش‌ جمهوری اسلامی، چین و روسیه برای تأثیرگذاری بر انتخابات آمریکا


انتخابات آمریکا- آرشیو 
انتخابات آمریکا- آرشیو 

شواهد جدید نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی، چین و روسیه تلاش‌های خود برای تأثیرگذاری بر رأی‌دهندگان آمریکایی و تغییر بالقوه نتایج انتخابات ریاست‌ جمهوری پیش روی آمریکا را گسترش داده‌اند.

دو گزارش اطلاعاتی شرکت‌های مایکروسافت و امنیت سایبری «رکوردد فیوچر» که روز چهارشنبه ۲ آبان منتشر شد، جزئیات فعالیت‌های رو به رشد سایبری مرتبط با هر کشور را نشان می‌دهد که با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری صورت گرفته است.

به گفته مایکروسافت بزرگترین تلاش برای تأثیرگذاری از سوی چین انجام شده است.

مایکروسافت می‌گوید: «عملیات نفوذی چین شکل جدیدی به خود گرفته است و پکن تمرکزش را بر چند نامزد و اعضای کنگره معطوف کرده است.»

چندی پیش، حساب‌های مجازی مرتبط با چین، مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، را هدف قرار داد و او را به «سوء استفاده از قدرت برای منافع شخصی» متهم کرد.

مارشا بلک‌برن، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی، و بری مور، سناتور جمهوری‌خواه آلاباما، و مارک روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا، از جمله سیاستمداران آمریکایی دیگری هستند که در هفته‌های اخیر به‌صورت‌های مختلفی هدف کارزارهای سایبری قرار گرفتند.

سفارت چین در واشنگتن ادعاهای مطرح ‌شده در گزارش مایکروسافت را رد کرده است.

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در آمریکا، به صدای آمریکا گفت که انتخابات ریاست جمهوری، امور داخلی ایالات متحده محسوب می‌شود و ادعاهای مطرح ‌شده را ناشی از «گمانه‌زنی‌های بدخواهانه» علیه پکن دانست.

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، به صدای آمریکا گفت: «چین نمی‌تواند افرادی را که حامی و صدای کسانی هستند که آنها سرکوبشان می‌کنند، تحمل کند.»

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ارشد کمیته اطلاعات سنا، نیز در بیانیه‌ای به صدای آمریکا گفت که تلاش‌های چین برای نفوذ باید «بسیار جدی» گرفته شود.

شرکت «مایکروسافت» روز چهارشنبه ۲ آبان گفت که یک گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات در آمریکا به‌ صورت مداوم در حال جستجو در سایت‌ها و رسانه‌های خبری ایالات متحده است.

به عقیده کارشناسان، این جستجوها می‌تواند «تدارکات برای عملیات نفوذ مستقیم‌تر» باشد.

این گزارش خاطرنشان می‌کند هکرها که مایکروسافت آنها را «کاتن سند استورم» یا «طوفان شن‌پنبه» نامیده است و با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران مرتبط هستند، چندین «سایت مرتبط با انتخابات» را در برخی ایالت نوسانی آمریکا که از آنها نام برده نشده است، بررسی کردند.

آنها همچنین در اردیبهشت گذشته به بررسی یک رسانه خبری که به نام آن اشاره نشده است، پرداختند تا به میزان آسیب‌پذیری آن پی ببرند.

به عقیده کارشناسان، سرعت عملیاتی و سوابق گذشته طوفان شن‌پنبه نشان می‌دهد که این هکرها با نزدیک شدن به تاریخ انتخابات آمریکا فعالیت خود را افزایش خواهند داد.

به گفته مایکروسافت، فعالیت این گروه در آستانه انتخابات آمریکا «نگران‌کننده» است.

تهران در گذشته هرگونه مشارکت در فعالیت‌های هکرها در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا را رد کرده است.

XS
SM
MD
LG