لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۳

جزییات تازه از خودکشی آیناز کریمی؛ مقامات «کازرون» پاسخگو نیستند


دانش‌آموزان دختر
دانش‌آموزان دختر

هشدار: حاوی محتوای مربوط به خودکشی

هیچ‌چیز مهم‌تر از جان انسان نیست. اگر به خودکشی فکر می‌کنید، برای کمک‌گرفتن با این شماره‌های ویژه تماس بگیرید: در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰

در آمریکا: مرکز پیشگیری از خودکشی ۱۸۰۰۲۷۳۸۲۵۵، یا خط ملی پیشگیری از بحران و خودکشی ۹۸۸

در کانادا: شماره‌ ۹۱۱ یا ۱۸۳۳۴۵۶۴۵۶۶

در بریتانیا: ۱۱۶۱۲۳

و در افغانستان: ۱۱۹

در پی خودکشی آیناز کریمی، نوجوانی از شهرستان کازرون در استان فارس، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان علت این اقدام را فشارهای ناشی از برخوردهای تحقیرآمیز و سخت‌گیرانه مدرسه اعلام کرد.

در گزارشی از روزنامه «اعتماد» درباره جزئیات خودکشی این نوجوان در ۶ آبان ، برادر آیناز گفته که «او در مدرسه قبازرد روستای دریس تحصیل می‌کرده و به دلیل اخراج توسط مدیر مدرسه، خانواده اقدام به شکایت کرده‌اند.»

به گفته یکی از اقوام آیناز «مدیر مدرسه او را از کلاس اخراج کرده و در برابر سایر دانش‌آموزان با فحاشی و تحقیر مواجه کرده بود.»

او افزود که آیناز پس از بازگشت به خانه، در حالی که یونیفرم مدرسه بر تن داشت، خود را با شال حلق‌آویز کرده است.

این در حالی است که مدیر آموزش و پرورش کازرون از ارائه توضیحات تلفنی درباره این حادثه خودداری کرد.

تصویر منتسب به آیناز کریمی
تصویر منتسب به آیناز کریمی

براساس این گزارش «آیناز کریمی»؛ دانش‌آموز پایه دوازدهم و ۱۷ ساله هنگامی که سر کلاس بود به خاطر «رنگ کردن مو و استفاده از لاک ناخن» از سوی مدیر مدرسه فراخوانده شد و دیگر اجازه ورود به کلاس به او داده نشد واز سوی مدیر مدرسه تهدید به اخراج شد.

یک منبع محلی گفت که «شنیدیم به خاطر عدم رعایت موارد انضباطی، مدیر مدرسه این دانش‌آموز را تهدید کرده که از مدرسه اخراج می‌کند؛ یکی می‌گوید لاک زده، دیگری می‌گوید موهایش را رنگ کرده. اینکه دقیقا بر سر چه موردی مدیر مدرسه او را می‌خواسته اخراج کند، هنوز مشخص نیست. این را هم شنیدیم که آیناز آن روز به مسوولان مدرسه گفته خودم را می‌کشم.»

با این حال یکی از اقوام نزدیک آیناز در مورد روز حادثه می‌گوید: «مدرسه آیناز در روستای دریس بود، اما خانواده ساکن روستای طالقانی بودند. آن روز مدیر مدرسه به خاطر موارد انضباطی به آیناز فحاشی کرده و حرف‌های نامربوط زده است؛ این را همکلاسی‌های آیناز به ما گفته‌اند. مدیر مدرسه تا ساعت آخر نگذاشته آیناز سر کلاس برود، حتی نگذاشته به خانه برگردد.»

به گفته همین منبع «دوستانش گفته‌اند؛ آیناز از فحاشی و تهدید مدیر مدرسه خیلی ناراحت شده بود. وقتی هم به خانه برگشته، ناهار نخورده درحالی که یونیفرم مدرسه به تن داشته، خود را با شال در انبار خانه حلق‌آویز کرده است. خانواده او وقتی به آنجا رفته‌اند، متوجه شده‌اند که آیناز خودکشی کرده است.»

این فرد نزدیک به خانواده آیناز کریمی گفت که او فرزند هفتم و آخر خانواده بوده و هیچ مشکلی هم در خانواده چه از نظر مالی و چه خانوادگی نداشت.

او درباره پیگیری حقوقی خانواده آیناز گفت که «پدر و مادرش به قدری ناراحت هستند که فعلا اقدامی انجام نداده‌اند، اما من ماجرا را از آموزش و پرورش شهرستان کازرون پیگیری کردم. آنها به من گفته‌اند که موضوع را پیگیری می‌کنند.»

در گزارش مشابه دیگری، ۱۳ آبان ، آرزو خاوری؛ دانش‌آموز ۱۶ ساله افغان در شهرری، پس از تهدید به اخراج توسط مدیر مدرسه به دلیل مسایل انضباطی، خودکشی کرد.

آموزش و پرورش تهران در اطلاعیه‌ای ضمن اشاره به مرگ او پس از سقوط از یک ساختمان، اعلام کرد که علت این اقدام در دست بررسی است.

یکی از اقوام او گفت که مدیر مدرسه او را تهدید و مورد توهین قرار داده و اجازه نداده به کلاس بازگردد.

گزارش‌ها از جان باختن آرزو خاوری تقریبا یک سال پس از کشته شدن آرمیتا گراوند، دانش‌آموز نوجوان، پس از هل داده شدن توسط نیروهای حجاب‌بان در مترو تهران است.

در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، دانش‌آموزان نقش گسترده‌ای در تظاهرات داشتند و مدرسه‌ها، به ویژه مدارس دخترانه، یکی از مراکز اعتراضات بود و چند دانش‌آموز نیز در سرکوب اعتراضات کشته شدند.

XS
SM
MD
LG