لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۸

۳۳ کشته در درگیری‌های روز دوشنبه در سوریه


قربانیان درگیری های سوریه از مارس ۲۰۱۱ تا به امروز
قربانیان درگیری های سوریه از مارس ۲۰۱۱ تا به امروز

سربازان سوریه روز دوشنبه با هلیکوپتر در شهر مرکزی رستن، مواضع استراتژیک انقلابیون را هدف حمله قرار دادند. طی هفته‌های اخیر خشونت در سوریه بالاگرفته و هر دو طرف با نادیده گرفتن آتش بس سازمان ملل، که قرار بود از ۱۲ آوریل به اجرا در آید، وارد درگیری می شوند.

گروه نظارت بر حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است می گوید حاکمیت سوریه در حملات اخیرش بیشتر از هلیکوپترهای جنگنده استفاده می کند.

کوفی عنان، فرستاده بین المللی به سوریه روز دوشنبه درباره خشونت‌های جدید در این کشور «ابراز نگرانی شدید» کرد. او در بیانیه‌ای دو طرف درگیری را ترغیب کرد تا مطمئن شوند در درگیری‌ها «به غیرنظامیان آسیب نمی زنند.»


از سوی دیگر جهاد مقدسی، سخنگوی وزارت خارجه سوریه به تازگی گفت انقلابیون از سلاح‌های پیشرفته ضد موشکی استفاده می کنند. ویدئوهایی که فعالان مخالف دولت در هفته گذشته منتشر کرده اند نیز تانک هایی را نشان می دهد که ویران شده اند.


گروه ناظر بر وضعیت حقوق بشر سوریه و یک گروه فعال دیگر به نام «کمیته‌های هماهنگی محلی» همچنین از آتش باری نیروهای دولتی در دیگر نقاط استان‌های مرکزی حمص و حما، منطقه جنوبی درعا، استان شمالی حلب و همچنین منطقه دیرالزور در حومه دمشق خبر دادند. این گروه‌ها گفتند درگیری های خونین در نقاط مختلف سوریه در روز دوشنبه ۳۳ نفر کشته شدند. سازمان مستقل دیگری این آمار را تایید نکرده است.


در دمشق، خبرگزاری رسمی سانا گفت مسئولان موفق شدند طرح انفجار یک اتومبیل حاوی ۷۰۰ کیلوگرم مواد منفجره را در ناحیه شبعا در حومه دمشق خنثی کنند. سانا گفت کارشناسان این طرح را در روز دوشنبه برچیدند.


فعالان مخالف حاکمیت در سوریه می گویند از آغاز خشونت‌ها در مارس ۲۰۱۱ تا کنون، ۱۳ هزار نفر کشته شده اند.


با آن که خشونت‌ها و خونریزی‌های سوریه از سوی جامعه بین الملل محکوم شده ، اما ایران، روسیه، و چین به حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه ادامه می دهند. روسیه و چین تاکنون دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که از جمله تحریم هایی را بر سوریه اعمال می کرد، وتو کردند.


روسیه همچنین از حمایت هرگونه اقدامی که منجر به دخالت خارجی در سوریه می شد خودداری کرد. اسد یکی از متحدان عمده مسکو در خاورمیانه است.


سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه قرار است روز چهارشنبه به کشور دوست و متحد سوریه، ایران سفر کند.


در اسرائیل، معاون فرمانده ارتش این کشور درباره زرادخانه تسلیحات شیمیایی سوریه ابراز نگرانی کرد. سرلشکر یائیر نوه گفت سوریه دارای بزرگترین تسلیحات شیمیایی در جهان است. اگر سوریه مجبور شود «با ما نیز همان کاری را خواهد کرد که با مردم خودش می کند.»

سوریه چیزی درباره زرادخانه تسلیحات شیمیایی خود اعلام نکرده است و میزان دقیق آن مشخص نیست. اسرائیل همچنین ابراز نگرانی کرده که در صورت سقوط اسد، این تسلیحات به دست شبه نظامیان ضد اسرائیل بیافتد.


اظهارات آقای نوه روز دوشنبه در روزنامه‌ها و رادیوی اسرائیل بازتاب یافت. او این سخنان را شامگاه یکشنبه در مراسمی در اورشلیم ابراز کرده بود.


روابط اسرائیل و سوریه هیچگان گرم نبوده و دو طرف در چندین جنگ در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند. تلاش‌ها برای رسیدن به توافق صلح نیز شکست خورده است. سوریه با ایران، دشمن عمده اسرائیل، روابط دوستانه و تنگاتنگی دارد و همچنین با شبه نظامیان اسلامگرا و مخالف اسرائیل حماس و حزب الله دوست است.


روزنامه آلمانی تاز، روز دوشنبه به نقل از توماس د میزیر، وزیر دفاع این کشور هر گونه دخالت نظامی در سوریه را رد کرد.


همزمان ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا روز یکشنبه گفت نمی تواند مسئله دخالت نظامی در سوریه را رد کند. او گفت وضعیت سوریه شبیه به خشونت‌های دهه ۱۹۹۰ در بوسنی است.

XS
SM
MD
LG