لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۱

هشدار نتانیاهو به جمهوری اسلامی: جایی در ایران نیست که در دسترس بازوان بلند اسرائیل نباشد


بنیامین نتانیاهو،‌ نخست وزیر اسرائیل،‌ تابلوهای «نعمت» (راست) و «نفرین» (چپ) را نشان می‌دهد (جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳)
بنیامین نتانیاهو،‌ نخست وزیر اسرائیل،‌ تابلوهای «نعمت» (راست) و «نفرین» (چپ) را نشان می‌دهد (جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳)

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در جریان سخنرانی روز جمعه خود در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که اسرائیل خواهان صلح است، اما با دشمنان «وحشی» رو‌به‌رو است که «خواهان نابودی ما هستند و ما باید از خودمان در برابر این جنایتکاران وحشی دفاع کنیم.»

او با اشاره به شرایط جنگی کنونی و بیان این که قصد نداشت در نشست امسال مجمع حضور پیدا کند، دلیل آمدن خود را «اتهام‌زنی‌ها و دروغگویی‌ها» بود که برخی سران جهان در این نهاد بین‌المللی بیان کردند و تاکید کرد که او آمده است حقیقت را بیان کند.

نخست‌وزیر اسرائیل با بیان این که دشمنان اسرائیل «تنها به دنبال نابود کردن ما نیستند» گفت که آنها می‌خواهند «تمدن مشترک ما را از بین ببرند و همه ما را به دوران سیاه استبداد و وحشت بازگردانند.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در این سخنرانی همچنین گفت که «نفرین تجاوزگری بی‌وقفه ایران، یا نعمت یک آشتی تاریخی میان اعراب و یهودیان» گزینه‌های فراروی جهان امروز هستند.

او در ادامه با اشاره به این که سال گذشته «نعمت» عادی شدن روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل از همیشه دست‌یافتنی‌تر به نظر می‌رسید، حمله تروریستی ۱۵ مهر «حماس» تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل و «جنایات غیرقابل توصیف» آنها را به منزله «نفرین»‌ و یادآور «هولوکاست» آلمان نازی دانست.

نتانیاهو با تاکید بر این که اسرائیل ناگزیر بوده در «شش جبهه» که همه آنها را حکومت ایران سازمان‌دهی کرده است،‌ بجنگد به حملات گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی - از جمله حملات راکتی حزب الله لبنان به اسرائیل که از فردای حمله تروریستی حماس آغاز شد؛ حملات موشکی و پهپادی حوثی‌های یمن؛ حملات گروه‌های شبه‌نظامی شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق و سوریه؛ «تروریست‌های فلسطینی» در مناطق مختلف اسرائیل – اشاره کرد.

نخست وزیر اسرائیل همچنین با یادآوری حمله مستقیم و بی‌سابقه جمهوری اسلامی به اسرائیل در فروردین گذشته با شلیک «۳۰۰ فروند پهپاد و موشک‌های کروز و بالستیک» گفت که پیام او به «دیکتاتورهای» حاکم بر ایران این است: «اگر شما به ما حمله کنید، به شما حمله می‌کنیم. در ایران هیچ جایی وجود ندارد که بازوان بلند اسرائیل به آن دسترسی نداشته باشد.»

بنیامین نتانیاهو با در دست گرفتن دو نقشه متفاوت، ‌روابط اسرائیل با شرکای عرب خود و اتصال آسیا و اروپا و اقیانوس هند با دریای مدیترانه را «نعمت»، و در مقابل «کمان تروریسم ایجاد شده توسط ایران» را که به گفته او آن هم از اقیانوس هند با دریای مدیترانه کشیده شده و باعث وارد شدن آسیب‌های فراوان به تجارت جهانی و جان انسان‌ها شده است،‌ «نفرین» توصیف کرد.

او هشدار داد که اگر «تجاوزگری» جمهوری اسلامی مهار نشود همه کشورهای خاورمیانه و بسیاری از کشورهای جهان را به مخاطره می‌اندازد،‌ چرا که حکومت ایران «تلاش می‌کند رادیکالیسم خود را بسیار فراتر از خاورمیانه گسترش دهد و به همین دلیل است که در پنج قاره جهان شبکه‌های تروریستی را تامین مالی می‌کند و موشک‌های بالستیک برای کلاهک‌های هسته‌ای می‌سازد تا تمام جهان را تهدید کند.»

او با انتقاد از جهان برای آن چه او «مماشات در برابر تجاوزگری» جمهوری اسلامی توصیف کرد، گفت که زمان پایان مماشات فرا رسیده است.

نتانیاهو از کشورهای جهان خواست از «مردم دلیر ایران که می‌خواهند از شر این رژیم اهریمنی نجات یابند» پشتیبانی کنند. او همزمان از «دولت‌های مسئولیت‌پذیر» جهان خواست نه تنها در رویارویی با تجاوزگری جمهوری اسلامی از اسرائیل حمایت کنند، بلکه برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته‌ای حکومت ایران به اسرائیل بپیوندند.

او همچنین گفت که طی ماه‌های آینده از شورای امنیت درخواست خواهد کرد با فعال کردن مکانیسم ماشه بار دیگر تحریم‌های وضع شده علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند تا «اطمینان حاصل کنیم که ایران هرگز به جنگ‌افزار هسته‌ای دست نخواهد یافت.» او تاکید کرد که اسرائیل هرگز اجازه نخواهد داد حکومت ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

یک روز قبل از این سخنرانی، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته بود تا زمانی که حزب‌الله لبنان پرتاب موشک‌هایش را متوقف نکند، حملات این کشور «با نیروی کامل» علیه این گروه ادامه خواهد یافت.

او افزود:‌ «سیاست اسرائیل روشن است. ما با تمام قوا به حمله به حزب‌الله ادامه می دهیم و تا زمانی که به همه اهداف خود نرسیم، از جمله بازگشت امن ساکنان شمال به خانه های شان، دست از عملیات خود برنخواهیم داشت.»

آسوشیتدپرس نوشت که سخنان نتانیاهو امیدها را برای اجرای پیشنهاد آتش‌بس ارائه‌شده توسط مقامات آمریکایی و اروپایی کمرنگ کرد.

اسرائیل روز پنجشنبه حمله جدیدی را در بیروت، پایتخت لبنان، انجام داد که در آن یکی از فرماندهان ارشد حزب‌الله کشته شد و این گروه شبه نظامی نیز ده ها موشک به سمت اسرائیل پرتاب کرد.

از زمان آغاز حملات حزب‌الله به اسرائیل که در حمایت از حملات حماس در ۱۵ مهر سال گذشته انجام شد و واکنش نظامی اسرائیل را نیز به همراه داشت، ده‌ها هزار تن از اسرائیلی‌ها و لبنانی‌ها که در نزدیکی مرزهای دو کشور زندگی می‌کنند، آواره شده‌اند.

بنیامین نتانیاهو برای سخنرانی در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل که روز جمعه ششم مهر انجام می شود، وارد نیویورک شده است.

پیشتر وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه پنجم مهر به یک مقام اسرائیلی گفت که تشدید درگیری‌ها در لبنان تنها بازگشت غیرنظامیان به خانه‌های خود را در هر دو سوی مرز دشوارتر می‌کند.

خبرگزاری رویترز با نقل قول این سخنان آقای بلینکن نوشت که اسرائیل روز پنجشنبه درخواست‌های جهانی برای آتش‌بس با حزب‌الله لبنان را رد کرد.

بر اساس این گزارش، به رغم موضع اسرائیل، ایالات متحده و فرانسه تلاش کرده اند تا چشم انداز آتش بس فوری ۲۱ روزه را زنده نگه دارند، که روز چهارشنبه چهارم مهر پیشنهاد آن را مطرح کردند.

در این ارتباطُ به نوشته رویترز، این دو کشور می گویند که مذاکرات، از جمله در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ادامه دارد.

با شدت گرفتن عملیات نظامی اسرائیل علیه مواضع حزب‌الله در لبنان، نگرانی‌ها از احتمال گسترش دامنه درگیری‌ها به دیگر نقاط منطقه افزایش یافته است.

ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه سوم مهر اعلام کرد که جنگنده‌های نیروی هوایی این کشور طی یک روز گذشته صدها سورتی پرواز عملیاتی را برای آن چه «رفع تهدیدها علیه غیرنظامیان اسرائیلی و تضعیف زیرساخت‌ها و توانایی‌های تروریستی حزب‌الله لبنان» نامید، انجام دادند.

اسرائیل روز دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ نیز در یکی از گسترده‌ترین حمله‌های هوایی خود صدها موضع حزب‌الله را هدف قرار داد. اسرائیل همچنین به شهروندان هشدار داد مناطقی را که به گفته اسرائیل انبارهای تسلیحات حزب‌الله در آنها قرار دارد، تخلیه کنند.

حزب‌الله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

حزب الله لبنان طی یک سال گذشته و در پی حمله تروریستی مرگبار ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس به اسرائیل، شمال این کشور را هدف حملات راکتی و موشکی خود قرار داده است.

حماس، دیگر گروه نیابتی مورد حمایت حکومت ایران، در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل دست‌کم ۱۲۰۰ شهروند این کشور از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان را قتل‌عام کرد و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به گروگان گرفت.

این گروه در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

XS
SM
MD
LG