رسانههای اسرائیلی روز پنجشنبه ٢٣ فروردین گزارش دادند نیروهای اسرائیلی بدون مشورت با فرماندهان ارشد نظامی یا رهبران سیاسی خود از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، سه پسر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، را در یک حمله هوایی در غزه کشتند.
به گزارش خبرگزاری «والا»، این عملیات که با هماهنگی ارتش اسرائیل و سازمان اطلاعات شینبت انجام شد، پیش از عملیشدن به اطلاع نتانیاهو و همچنین یوآف گالانت، وزیر دفاع، نرسیده بود.
«والا» در خبر خود افزوده که امیر، محمد، و حازم هنیه به عنوان ستیزهجوی فلسطینی و نه به این خاطر که فرزند اسماعیل هنیه بودند، هدف حمله قرار گرفتهند.
ارتش اسرائیل اظهارنظری درباره گزارشها مبنی بر کشتهشدن چهار نوه اسماعیل هنیه ارائه نکرده است.
حماس و خانواده اسماعیل هنیه، رهبر این گروه شبهنظامی، اعلام کردند که سه پسر او در پی حمله هوایی اسرائیل در روز چهارشنبه ۲۲ فروردین در غزه کشته شدهاند. در این ارتباط، ارتش اسرائیل این سه تن را از اعضای گروه «تروریستی» حماس دانست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، حماس اعلام کرد که حازم، امیر و محمد، سه پسر اسماعیل هنیه، پس از اصابت بمب به خودروی حامل آنها، در غزه کشته شدند.
رسانههای حماس گفتند که دو نوه هنیه نیز در این حمله کشته و یک تن دیگر زخمی شد.
خبرگزاری رویترز نوشت اسماعیل هنیه که در قطر زندگی میکند، به شبکه تلویزیونی «الجزیره» گفت که «خون پسرانم از خون مردم عزیزتر نیست.»
پیش از این، طی حدود هفت ماهی که از جنگ بین حماس و اسرائیل میگذرد، ویدیوییهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود که در آنها از اسماعیل هنیه و آندسته از رهبران حماس که در خارج از غزه هستند، انتقاد شده بود.
در همین حال، ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروی هوایی هواپیماهای این کشور اوایل روز چهارشنبه «سه عامل نظامی حماس که فعالیت های تروریستی را در مرکز نوار غزه انجام می دادند، هدف قرار دادند.»
بر اساس این گزارش که در کانال تلگرامی ارتش اسرائیل منتشر شد، این سه تن «امیر هنیه، از فرماندهان هسته در شاخه نظامی حماس، و محمد و حازم هنیه، از عوامل نظامی در سازمان تروریستی حماس»، فرزندان اسماعیل هنیه بودند.
گروه اسلامگرای افراطی حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در حملهای تروریستی به اسرائیل ۱۲۰۰ نفر که اکثرا غیرنظامی بودند را کشت و ۲۵۳ تن دیگر را گروگان گرفت. حدود ۱۰۰ نفر از این گروگانها در آتشبسی دو هفتهای در آذرماه گذشته آزاد شدند اما حماس همچنان از آزادی بقیه گروگانها خودداری میکند.
در آخرین خبر در مورد گروگانها، شبکه خبری «سیانان» روز چهارشنبه به نقل از یک مقام اسرائیلی و یک منبع آگاه از مذاکرات قاهره گزارش داد حماس اعلام کرده است که در حال حاضر قادر به شناسایی و ردیابی ۴۰ گروگان اسرائیلی مورد نیاز برای انجام مرحله اول توافق آتشبس نیست.
به نوشته سیانان، این موضوع باعث افزایش نگرانی از آن شده است که امکان دارد این تعداد از گروگانهای اسرائیلی کشته شده باشند.
اسرائیل میگوید هدفش نابودی کامل حماس و بازگرداندن گروگانها است و تا رسیدن به این اهداف، از جنگ دست نمیکشد.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.