گزارشها نشان میدهد صادرات گاز طبیعی آمریکا به چین به میزان بیسابقهای افزایش یافته است. چین سه سال پیش، در اوج جنگ تجاری با آمریکا، واردات گاز طبیعی از آمریکا را قطع کرده بود.
افزایش بیسابقه واردات گاز طبیعی که به صورت مایع و با نفتکش حمل میشود، یکی از عوارض کمبود شدید حاملهای انرژی در جهان است که به افزایش قیمتها به خصوص قیمت گاز طبیعی مایع منجر شده است.
بر اساس دادههای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، صادرات گاز طبیعی آمریکا به چین در ماه اوت امسال نسبت به اوت گذشته سه برابر افزایش یافت، و به بیش از ۵۱ میلیارد فوت مکعب رسید، که ۱۷ درصد کل صادرات گاز مایع آمریکا را تشکیل میدهد.
دولت چین که برای کاهش تصاعدی گازهای گلخانهای از مصرف ذغال سنگ برای تولید انرژی کاسته است، در حالی واردات گاز طبیعی مایع را افزایش داده که با تدبیرهای اضطراری، از جمله کاهش ساعات کار کارخانهها و قطع برق در برخی از شهرها میکوشد مصرف سوخت را کنترل کند.
بر اساس برآورد کارشناسان بازار، تا پایان سال جاری میلادی، چین جای ژاپن را به عنوان بزرگترین وارد کننده گاز طبیعی مایع خواهد گرفت. در سال گذشته میلادی، گاز طبیعی ۸ درصد سوخت چین را تامین میکرد، در حالی که ۱۱ سال پیش گاز طبیعی فقط ۳ درصد سوخت مصرفی چین را تشکیل میداد.
همزمان با احیای اقتصاد کشورها در دوره پساکرونا، تقاضای جهانی برای انواع کالاها بالا رفته است. ضمن آن که افزایش روند گازسوز کردن نیروگاههای ذغال سنگی برای مبارزه با آلودگی هوا و کاهش بارندگی که تولید برق آبی را کاهش داده، به تقاضا برای گاز طبیعی در چین دامن زده است.
بهای شاخص گاز طبیعی مایع تحویل آسیا در آغاز اکتبر سال جاری میلادی به ۵۶ دلار افرایش یافت، که ده برابر افزایش نسبت به اکتبر سال گذشته را نشان میدهد.
هر چند طی ماه اکتبر قیمتها کاهش رفت، اما وال استریت جورنال به نقل از کارشناسان صنعت نفت مینویسد با سرمای زمستان در نیمکره شمالی، امکان جهش قیمت گاز طبیعی همچنان وجود دارد.