لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۴

دبیرکل ناتو از تقویت نیروی واکنش سریع و افزایش کمک نظامی به اوکراین خبر داد


کنفرانس خبری ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در بروکسل، پایتخت بلژیک، پیش از نشست رهبران این سازمان در مادرید، پایتخت اسپانیا. دوشنبه ٢٧ ژوئن ٢٠٢٢
کنفرانس خبری ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در بروکسل، پایتخت بلژیک، پیش از نشست رهبران این سازمان در مادرید، پایتخت اسپانیا. دوشنبه ٢٧ ژوئن ٢٠٢٢

دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی می‌گوید که این سازمان در صدد افزایش تعداد نیروهای واکنش سریع این سازمان از ۴۰ هزار به ۳۰۰هزار نفر است که این تصمیم به عنوان بخشی از پاسخ به «دوره رقابت راهبردی» به شمار می‌رود.

ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، روز دوشنبه گفت که این اقدام به ‌همراه اقداماتی دیگر از جمله استقرار نیروها جهت دفاع از متحدانی خاص، از «بزرگ‌ترین بازنگری‌های دفاع و بازدارندگی دسته‌جمعی از زمان جنگ سرد» است.

او که در آستانه نشست سران ناتو در مادرید سخن می‌گفت، افزود اعضای ناتو در نشست پیش رو بر سر افزایش کمک نظامی به اوکراین توافق خواهند کرد.

به گفته وی، یک «بسته کمک تقویت‌شده» شامل سیستم‌های ارتباطی امن و ضدپهپاد از موارد مورد توافق خواهد بود.

دبیرکل ناتو همچنین گفت که قدرت‌های غربی قصد دارند در بلندمدت تسلیحات دوران شوروی اوکراین را با تجهیزات مدرن ناتو جایگزین کنند.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت انتظار دارد ناتو به وضوح روسیه را «به عنوان عمده‌ترین و مستقیم‌ترین تهدید علیه امنیت‌مان» قلمداد کند.

در مفهوم راهبردی جدید ناتو، برای اولین بار به چالش‌های امنیتی ایجادشده توسط چین رسیدگی می‌شود. در نشست رهبران ناتو در مادرید، نفوذ فزاینده روسیه و چین در مناطق جنوبی مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از موضوعات کلیدی مورد بحث در نشست پیش رو، احتمال پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو است. ترکیه به عنوان عضو ناتو تا کنون به بهانه موضع این دو کشور در برابر گروه‌هایی که توسط آنکارا «تروریستی» قلمداد می‌شود، با عضویت آنها مخالفت کرده است.

ینس استولتنبرگ در این باره نیز گفت که روسای جمهوری ترکیه و فنلاند و نخست‌وزیر سوئد موافقت کرده‌اند روز سه‌شنبه و در حاشیه نشست رهبران ناتو با یکدیگر دیدار کنند.

کشورهای عضو ناتو در سال ١٩٩٠ و به دنبال پایان جنگ سرد بودجه نظامی خود را به شدت کاهش دادند اما با اشغال شبه‌جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ توسط روسیه، اعضای ناتو بار دیگر بودجه نظامی خود را افزایش داده و وعده دادند تا پایان سال ۲۰۲۴، حداقل ٢ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به آن اختصاص دهند.

XS
SM
MD
LG