لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۰

سه فضانورد آمریکا و روسیه وارد ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند


سه فضانورد آمریکا و روسیه وارد ایستگاه فضایی بین المللی شدند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

سه فضانورد از ایالات متحده و روسیه، در چارچوب برنامه ناسا برای مطالعه تاثیر اقامت طولانی در فضا روی بدن انسان، به ایستگاه فضایی بین‌المللی پیوستند.

اسکات کلی فضانورد آمریکایی و میخائیل کورنینو و گنادی پادالکا، فضانوردان روس روز شنبه با موفقیت وارد ایستگاه فضایی بین المللی شدند و مورد استقبال فضانوردان مقیم ایستگاه قرار گرفتند.

هدف از این سفر فضایی، مطالعه تاثیر اقامت طولانی در فضا بر بدن این فضانوردان است. بر این اساس، اسکات کلی و میخائیل کور نیینو ۳۴۲ روز و گنادی پادالکا ۶ ماه در ایستگاه اقامت خواهند داشت.

این اولین تلاش سازمان هوا فضانوردی ایالات متحده، ناسا، برای مطالعه اثر اقامت طولانی انسان در فضا است و گامی دیگر برای ماموریت‌های آتی به مریخ و ورای آن محسوب می‌شود.

مارک کلی، برادر دو قلوی اسکات کلی ۵۱ ساله، که فضانورد بازنشسته ناسا است در زمین باقی مانده است. مقایسه بدن این دو برادر، یکی در فضا و دیگری در زمین، به پزشکان کمک می‌کند اثر زندگی طولانی در فضا را بر انسان بررسی کنند.

این فضانوردان در طی یک سال در حالی که ایستگاه را برای ورود تاکسی‌های فضایی جدید ناسا آماده می‌کنند، تحت آزمایش‌های مختلف پزشکی قرار خواهند گرفت . این کار مستلزم یک سلسله راه‌پیمایی‌هایی فضایی خواهد بود که برای اسکات کلی اولین راه‌پیمایی در فضاست. انتظار می‌رود اولین تاکسی‌های فضایی در سال ۲۰۱۷ عازم ایستگاه شود.

فضانوردان معمولا شش ماه در ایستگاه فضایی بین‌المللی اقامت می‌کنند. پزشکان مایلند بدانند بدن این دو فضانورد پس از شش ماه اقامت چگونه واکنش نشان خواهد داد، زیرا استخوان، ماهیجه و سیستم دفاعی بدن در شرایط بی‌وزنی ضعیف می‌شود و به دلیل نبود جاذبه مایعات بدن به سوی سر جریان می‌یابد. جریان مایعات به سوی سر موجب فشار بر مغز و چشم می‌شود که حتی می‌تواند موجب اختلال دید برای برخی از فضانوردان شود.

اقامت این دو فضانورد به مدت یک سال نشان خواهد داد که ایا این شرایط بدتر خواهد شد یا خیر.

XS
SM
MD
LG