سازمان فضایی آمریکا ناسا اعلام کرد که فضاپیمای اکتشافی این سازمان به نام کاسینی در حال عبور از نزدیکی یکی از اقمار سیاره کیوان است و قرار است عکسهای جدیدی را به زمین ارسال کند.
سیاره کیوان که نامهای دیگر آن زحل و ساترن است، دارای اقمار مختلفی است و فضاپیمای کاسینی تاکنون توانسته با مانور از میان این اقمار، اطلاعات ارزشمندی را به زمین بفرستد.
فضاپیمای کاسینی چهارشنبه ۱۴ اکتبر در یکی از مواجهههای خود با قمر بزرگ و یخزده انسلادوس یکی از ماموریتهای خود را به انجام رساند و پیشبینی میشود در این میانه تصاویر ارزشمندی از آن به زمین مخابره کند؛ تصاویری که نخستین امکان برای مشاهده قطب شمال این قمر را فراهم میکند.
از زمان کشف چشمههای مواد یخ زده روی انکلادوس توسط کاسینی در سال ۲۰۰۵ ، این قمر سیاره کیوان به عنوان یکی از امیدبخشترین مناطق در منظومه خورشیدی برای یافتن مکانی قابل سکونت مورد پژوهش قرار گرفته است.
دانشمندانی که در این پروژه کار میکنند در ماه مارس خبر از شواهدی دادند که بر فعالیتهای هیدروژنی روی سطح دریا دلالت داشت. این دریا روی اقیانوس زیرزمینی قمر قرار دارد.
همین موضوع اهمیت عکسبرداری از انکلادوس را بیشتر کرده است.
عبور فضاپیما از کنار قمر کیوان بسیار نزدیک برآورد شده است؛ فاصلهای در حدود هزار و ۸۰۰ کیلومتری از سطح انکلادوس. فضاپیمای کاسینی قرار است دو بار دیگر در اواخر اکتبر و نیمه دسامبر به قمر کیوان نزدیک شود.
نکته دیگری که درباره عبور فضاپیما از کنار قمر وجود دارد این است که برخلاف گذشته، این بار در قطب شمال انکلادوس تابستان است و نور درخشان خورشید آنجا را به خوبی روشن کرده است.
فضاپیمای کاسینی قرار است در آخرین عبور از کنار انکلاوس میزان گرمای داخلی این قمر را برآورد کند.